Rapid - FCSB derby Giulesti Rapid Superliga

Rapid - FCSB | Comunicatul jandarmeriei înainte de derby. Ce nu au voie suporterii să facă

Rapid și FCSB se vor duela în derby-ul de foc al etapei a doua din noua stagiune a Superligii.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Iulie 2022, 14:06
Data actualizarii: Duminica 24 Iulie 2022, 14:12
Din articol

Jandarmeria a emis un comunicat cu privire la ce au voie și la ce nu au voie fanii echipelor să facă în timpul meciului dintre Rapid și FCSB susținut pe Stadionul Giulești.

„Duminică, 24 iulie 2022, începând cu ora 21:30, pe Stadionul RapidGiulești din Capitală, va avea loc partida de fotbal dintre echipele FC

Rapid București și FCSB, în cadrul Ligii I.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei. Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 19:30, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator. Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria Capitalei adresează spectatorilor următoarele recomandări:

- să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de

acces, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena

sportivă;

- să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite

implicarea în conflicte de orice natură;

- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială,

să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;

- părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine. Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă. Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate!”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Româna”.

Rapid - FCSB

Derby-ul se va juca cu casa închisă, giuleștenii au anunțat cu două zile înainte de startul partidei că meciul a fost sold-out și nu se mai pot achiziționa bilete.

Pentru Rapid este primul derby pe noul stadion. "Alb-vișinii" vin după un eșec în Gruia cu CFR Cluj (0-1), iar FCSB vine după un rezultat negativ în turul al doilea preliminar Conference League, 0-1 cu georgienii de la Saburtalo Tbilisi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!