Rapid CFR Cluj Florin Caramavrov Superliga

Rapid a jucat foarte bine, dar a învins din două penalty-uri greșit acordate! Florin Caramavrov, după meciul incendiar din Giulești 

Echipa lui Mutu a prestat un fotbal modern, cu acțiuni în viteză, dar și cu o mobilizare extraodinară, de parcă ar fi jucat meciul decisiv pentru câștigarea titlului. 

Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 00:01
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 00:01

Iar acesta este un atu pentru o echipă care își propune obiective importante. Fiecare partidă trebuie abordată cu inima, în afara consideentelor tactice.

Mutu a făcut o echipă performantă, asta e indiscutabil, a inoculat încredere jucătorilor, știe să-i mobilizeze, să-i așeze în teren, simte jocul, e inspirat la schimbări, dovadă și introducerea lui Dugandzic în locul lui Ioniță, cu schimbarea sistemului, care s-au și dovedit câștigătoare.

Și Rapid mai are un atu, pe lângă cele de mai sus, acest public senzațional, care cântă continuu și își încurajează favoriții, o atmosferă care te poartă spre victorie.

Dar Rapidul a fost purtat spre victorie și de două decizii ale arbitului Cătălin Popa. Dacă la primul penalty nu am văzut la faza inițială că Luckassen îl faultează pe Yuri, după reluări se observă că  infracțiunea e clară. Dar pe reluări s-au uitat și cei din camera VAR. De ce n-au văzut acel fault, e foate greu de explicat. Și, ca să fim corecți, trebuie să spunem că Scuffet putea fi eliminat la această fază, din cauza intervenției întârziate la Luckassen

De ce nu a fost chemat Popa la monitor?

Mergând mai departe, ajungem la al doilea penalty, o ținere reciprocă între Burcă și Dugandzic, un duel obișnuit, cum sunt multe altele. Popa vede fault la atacantul Rapidului, dar nu e chemat de cei din camera VAR să revadă pesupusa infracțiune! De ce? Așteptăm, probabil mult și bine, să răspundă Vassaras.

Decizii inexplicabile, mai ales când ai la dispoziție acest sistem așteptat de atât de mult timp. Și mai ales că la butoane se afla experimentatul Ovidiu Hațegan.

Ca să nu mai vorbim de faptul că la acest meci trebuia delegat un arbitru FIFA.

Rapid câștigă derby-ul cu CFR pentru că are o echipă bună, un antrenor care simte jocul și niște susținători extraordinari, dar și datorită unor decizii eronate ale arbitrilor. 

Modifică setările cookies