Radoi confirma: "Fac scoala de antrenori la Chisinau, am avut de ales intre Coverciano si Moldova!" De ce a refuzat cea mai buna fabrica de antrenori din Europa

Autor: Sport.ro
Luni 28 Septembrie 2015, 15:05

Mirel Radoi face primul pas pentru obtinerea licentei Pro. Antrenorul "sub acoperire" de pe banca Stelei incepe cursurile scolii de antrenori de la Chisinau.

Radoi a dat astazi un comunicat prin care anunta ca va incepe cursurile scolii de antrenori din Republica Moldova.

A avut de ales intre scoala de la Chisinau si cea de la Coverciano (recunoscuta ca fiind cea mai buna fabrica de antrenori din Europa), dar solutia moldoveneasca i s-a parut mai comoda.

"Este adevarat ca voi urma cursurile Scolii de Antrenori din Republica Moldova. Am avut de ales intre Moldova si Scoala de Antrenori de la Coverciano, din Italia. Am preferat sa merg la Chisinau, deoarece este mai aproape de casa, in timp ce in Italia se schimba in mod constant orasul in care se tin cursurile si mi-ar fi luat mai mult timp sa ma deplasez. In plus, la cele doua Scoli, diploma de Bacalaureat reprezinta doar un criteriu de punctaj, nu si unul obligatoriu."

"Nu fac nimic ilegal, astfel ca nu mi se pare normal sa se vorbeasca despre compicitati. Se poate verifica acest lucru, iar Federatia Romana de Fotbal si Federatia Moldoveneasca de Fotbal pot confirma faptul ca nu am avut niciodata intentia de a ascunde ceea ce fac. Daca sunt o persoana care nu obisnuieste sa faca publice toate actiunile sale, nu inseamna ca le ascund. Nu pacalesc pe nimeni si nici nu am intentia de a o face! Doresc doar sa urmez cursurile unei scoli de antrenori si sa obtin licentele necesare pentru a practica aceasta meserie", spune Radoi in comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului Steaua.

 

Mirel Radoi: "Nu incerc sa pacalesc pe nimeni!"Directorul Sportiv al Stelei, Mirel Radoi, doreste sa faca o serie de...

Posted by FC Steaua Bucuresti on Monday, September 28, 2015

Stirea initiala:

Radoi e hotarat sa faca in aceasta toamna primul pas pentru dobandirea licentei Pro, dar pentru ca regulamentele FRF ii interzic inscrierea la scoala fara diploma de BAC, antrenorul "sub acoperire" de pe banca Stelei vrea sa fenteze pe flancuri.

Beneficiind de complicitatea sefului scolii de antrenori din Romania, Mirel Radoi vrea sa se inscrie la scoala federatiei din Republica Moldova, scrie Libertatea.

Conform sursei citate, Dan Apolzan a purtat deja o corespondenta cu federalii de la Chisinau, iar Mirel Radoi are toate sansele sa se inscrie la cursuri chiar de saptamana viitoare. Solutia nu este intamplatoare. Moldovenii nu cer diploma de BAC pentru dosarul de inscriere.

Scenariul a fost gandit si pus la punct de Mirel Radoi si seful scolii de antrenori din Romania. Libertatea mai scrie ca Radoi intentioneaza sa inceapa scoala la Chisinau, apoi, dupa ce va lua Bacalaureatul, sa obtina transferul in Romania.

Un rol important in tot acest plan il are si tatal fundasului Catalin Carp, care ocupa o functie in federatia de fotbal a Republicii Moldova.

Petrolierul atacat este operat de o companie deținută de un magnat israelian, al cărui tată s-a născut în Galați
BRAT
Modifică setările cookies