Miodrag Belodedici Cupa Campionilor Europeni Liga I Steaua Steaua Rosie Belgrad Liga 1

Povestea celui mai ELEGANT jucator din Romania! Daca fundasii au avut un Hagi, numele sau e Belodedici! Cifrele sale:

Miodrag Belodedici implineste astazi 50 de ani. El a ramas in memoria microbistilor drept cel mai elegant jucator roman.

Trimite-i AICI un mesaj lui Belo.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Mai 2014, 09:50
Data actualizarii: Marti 20 Mai 2014, 09:51

Un jucator cu o poveste impresionanta, un om care si-a trecut in palmares momente-cheie ale fotbalului din Romania, cat si doua Cupe ale Campionilor.

MIODRAG

Toti care l-au vazut jucat pe Belo jucand au ramas fascinati de siguranta si eleganta pe care le arata in teren. Cand s-a retras avea in palmares 55 de meciuri la nationala si 5 goluri, in 16 ani sub tricolor.

La club a castigat 17 trofee:

- 6 campionate ale Romaniei, cu Steaua

- 3 Cupe ale Romaniei

- 3 titluri ale Iugoslaviei cu Steaua Rosie

- o Cupa a Iugoslaviei

- 2 CCE: in 1986 cu Steaua Bucuresti, iar in 1991 cu Steaua Rosie

- o SuperCupa a Europei (1987)

- o Cupa Intercontinentala (1991)

Miodrag a jucat in patru mari momente ale fotbalului din Romania: finala CCE castigata cu Steaua in 1986; in SuperCupa Europei, luata tot cu Steaua in 1987; victoria cu Argentina de la CM '94, plus sfertul de finala cu Suedia, in '94. Ultimul este un episod trist pentru el, pentru ca el si Dan Petrescu au ratat cate un penalty, fapt care a facut ca Romania sa rateze calificarea.

"In primii ani la Steaua la pauza imi era rusine de colegii mei. Ma uitam in jur si toti erau curati, iar ca sa nu ma fac de ras, ma murdaream singur", povesteste amuzat Belo.

Miodrag Belodedici, supranumit Be4lo, dupa numarul pe care-l purta pe tricou, ramane pentru oamenii din fotbal din Romania, si nu numai, "un Hagi al fundasilor".

Modifică setările cookies