petrolul claudiu tudor Superliga

Petrolul a anunțat oficial ce datorii are clubul. Prima soluție găsită de șefi

După aproape o lună de actvitate, noua conducere a Petrolului a publicat un raport financiar și a făcut cunoscute toate datoriile clubului, lăsate drept ”moștenire” de vechea conducere a clubului prahovean.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 12:15
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 12:24

Noul staff administrativ de la Petrolul, format din Claudiu Tudor, care ocupă funcția de președinte, și din Sebastian Botnari, care este director executiv, a dezvăluit că ploieștenii au datorii care ajung la 2,1 milioane de euro.

De asemenea, conform estimărilor făcute de șefii Petrolului, clubul ar avea nevoie de un buget anual de 4,2 milioane de euro pentru a funcționa. Prima măsură pentru a evita creșterea datoriilor este reducerea cheltuielilor.

Petrolul are datorii uriașe! Comunicatul clubului

„În timp, acest tip de management defectuos a generat datorii ale clubului în valoare de aproximativ 2,1 milioane de euro, către terțe părți: de la jucători foști sau actuali, la bugetul de stat sau diferiți prestatori de servicii. 

Ca petroliști, nu puteam sta pe margine, văzând cum clubul se îngroapă, realmente, în datorii.

(...)

Ne aflăm în diferite stadii de negociere cu diferiți parteneri, pentru contracte de sponsorizare și/sau publicitate care, împreună cu venituri rezultate din maximizarea activității, estimăm că vor genera venituri de aproximativ 1,5 milioane euro – 1,7 milioane euro până la finalul sezonului.

Până atunci, ne confruntăm cu realitate dureroasă, care este generată de datoriile vechi, și care ne poate duce în imposibilitatea de a mai funcționa în Liga I. 

Trebuie să știți că acești jucători ai Petrolului și echipa tehnică din spatele lor, care ne-au adus atâtea momente frumoase, se confruntă cu situația deloc plăcută a restanțelor financiare, pe care o știm și pe care nu am ascuns-o, dar ei vin la antrenamente și la meciuri din atașament față de club și de echipă”, se arată, printre altele, în comunicatul amplu emis de clubul prahovean.

Petrolul a rămas fără antrenor după ce Nae Constantin și-a dat demisia de la club. Postul de ”principal” al echipei din Ploiești a fost preluat de Florin Pîrvu.

Foto / Sport Pictures

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!