Pe cine a transferat FCSB și unde poate juca? Gică Hagi, cuvinte uriașe pentru Eduard Radaslavescu 

Gica Hagi eduard radaslavescu Farul Constanta FCSB Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 17:44
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 17:45

FCSB l-a transferat pe Eduard Radaslavescu, mijlocașul Farului, mutarea fiind confirmată atât de Gigi Becali, cât și de Gică Popescu.

Radaslavescu, un mijlocaș central în vârstă de 18 ani, se va alătura de vineri lotului celor de la FCSB, iar Gică Popescu a anunțat că la FCSB ar putea fi vândut și fundașul dreapta Radu Boboc, dacă jucătorul își va da acordul de a semna cu vicecampioana României.

Gică Hagi: "Radaslavescu e top! Optar sau decar"

Eduard Radaslavescu are 18 ani, este crescut la Academia Hagi și a fost promovat la prima echipă a Farului în sezonul trecut, în care a strâns 25 de meciuri, un gol și o pasă decisivă. Mijlocașul are 5 meciuri și un gol la naționala U20 a României, iar site-ul de specialitate Transfermarkt îl cotează la 500.000 de euro

La finalul anului trecut, Gică Hagi era rugat să numească anumiți jucători tineri proveniți din academia sa în care își pune mari speranțe pentru viitor, iar Radaslavescu a fost primul nume rostit de managerul tehnic al Farului.

"Radaslavescu. E 2004. Radaslavescu e top, e top! Optar, decar. Grameni, și el. Am avut 12 cu mine din vară, toți au jucat, au debutat. Unii au avut mai puține șanse, alții mai multe.

Avem și fundași centrali buni, care sunt la loturile naționale. Avem și atacant, Andronache, care a avut o accidentare și sperăm să revină din iarnă. Bodișteanu, pe care l-am pedepsit puțin și sperăm să revină. Alexi Pitu e deja matur și el", spunea Hagi.

Dacă FCSB își va menține sistemul folosit în ultimele meciuri, 4-2-3-1, Radaslavescu ar putea juca fie în spatele vârfului, unde ar urma să lupte pentru titularizare cu Octavian Popescu, fie ceva mai retras, zonă în care evoluează jucători precum Adrian Șut, Malcom Edjouma sau Darius Olaru.

Gică Hagi: "Radaslavescu e cel mai complet mijlocaș din Liga 1"

În martie, după ce Radaslavescu a început să devină un titular obișnuit la Farul, Gică Hagi revenea cu o nouă descriere pentru puștiul provenit din academia sa.

"Radaslavescu este cel mai tânăr și cel mai complet mijlocaș din Liga 1. A confirmat atât la echipa de club, cât și la echipa națională. Suntem mândri că avem un jucător, și am propus un jucător important, care cred eu că va avea o carieră lungă și frumoasă. Luptă cu Ciobanu ca să fie titular. Ciobanu, care la ultimul Campionat European de Tineret a fost cel mai bun mijlocaș", declara Hagi, în primăvară.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!