Primul club care a votat impotriva vanzarii drepturilor TV: "Daca se goli si 'Oblemenco', putem sa plecam acasa cu totii!" Nemultumire uriasa dupa anuntul LPF

Primul club care a votat impotriva vanzarii drepturilor TV: "Daca se goli si 'Oblemenco', putem sa plecam acasa cu totii!" Nemultumire uriasa dupa anuntul LPF

Drepturile pentru Liga 1 au fost vandute, a anuntat Liga Profesionista.

Gino Iorgulescu, presedintele LPF, a anuntat ca noul contract este valabil pe 5 ani si are o valoare totala de 28 de milioane de euro, plus TVA.

Daca presedintele LPF a anuntat ca toate cluburile sunt multumite cu noul contract, se pare ca situatia nu este chiar atat de clara. Craiova este prima echipa care protesteaza. Oltenii sunt deranjati de modul in care LPF a negociat pentru noul contract pentru drepturile TV, precum si de orele de programare ale partidelor.

Craiova a postat pe pagina de Facebook a echipei un manifest prin care cere detinatorilor de drepturi sa fie mai atenti la programarile etapelor pentru a nu indeparta suporterii de stadioane.

"Noua ne pasa de fotbal. Voua?

Da, Universitatea Craiova a votat impotriva vanzarii drepturilor TV de catre LPF în conditiile actuale de management al transmisiilor sportive din Liga I. Nu poti sa te plangi de media mica de spectatori la meciurile din competitia interna, dupa care sa programezi partide in zile de luni, iarna, la ora 21:30.

Nu doar ca nu ne pasa de prezent, dar riscam sa ne omoram si viitorul. Cum vor invata copiii drumul stadionului, daca majoritatea meciurilor se joaca la ore la care acei copii deja dorm? Cum sa-i convingi chiar pe adulti sa vina la stadion, cand la ora terminarii partidelor nu mai au transport in comun si unii vor merge ore intregi pana acasa, unde deja trebuie sa se pregateasca pentru serviciul pe care il vor incepe in cateva ore?

Craiova este ultimul bastion din Romania al fotbalului jucat in conditii pe care ar trebui sa le consideram normale: cu peste 10.000 de oameni in tribune meci de meci. Daca se va goli si „Oblemenco”, putem sa plecam acasa cu totii.

Universitatea Craiova lupta din rasputeri pentru ca meciurile de Liga I sa se joace doar sambata si duminica si cel tarziu la ora 18:00, cu exceptia etapelor disputate vara, cand cea mai tarzie ora acceptata ar trebui sa fie, din punctul nostru de vedere, 20:30.

Le reamintim tuturor partenerilor nostri de la Liga si televiziuni ca fotbalul trebuie sa apartina suporterilor. Nu doar suporterilor Stiintei, ci tuturor suporterilor din tara, de la Craiova la Iasi si de la Constanta la Cluj. Fotbalul adevarat se joaca si se vede pe stadion, nu pe un ecran rece si artificial. Si pana la urma cine s-ar uita la un meci fie si la televizor, daca va vedea acolo imagini cu niste tribune triste si goale?

Nu le rapiti oamenilor pana si fotbalul, domnilor! Este una dintre putinele bucurii care le-au mai ramas. #NouaNePasaDeFotbal. Voua?", au scris oltenii pe Facebook.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ciclonul din Marea Neagră aduce inundații în România. În Galați, oamenii au ieșit cu barca pe străzi
BRAT
Modifică setările cookies