Andrei Cristea FC Brasov Liga 1

O CARIERA NEBUNA! A inviat-o pe Steaua in cea mai frumoasa poveste romaneasca a revenirilor din fotbal, azi si-a SCOS echipa din B

Numele lui e Andrei Cristea, iar specialitatea sa e golul in cele mai dificile conditii. Eroul Stelei cu Valencia a redevenit erou in Liga I, odata cu golul care a salvat-o pe Brasov de la retrogradare.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014, 23:26
Data actualizarii: Miercuri 21 Mai 2014, 23:40

In urma cu 10 ani, Andrei Cristea devenea idol in Ghencea, la returul Stelei cu Valencia din Cupa UEFA. Steaua pierdea cu 2-0 in Spania, iar meciul retur era o partida "imposibil de ratat" pentru Valencia si "incredibil de grea" pentru Steaua.

Cu Zenga pe banca si Cristea in teren, Steaua reusea atunci imposibilul - Cristea marca doua goluri pe unul dintre cele mai proaste gazoane vazute in ultimul deceniu de fotbal european si o trimitea pe Steaua la penaltyuri, unde reusea sa se califice in faza urmatoare a competitiei.

Astazi, 10 ani mai tarziu, Cristea a inviat, iar odata cu el si echipa sa, FC Brasov. La capatul unui meci suspect de a fi "amical", Brasov a reusit sa se salveze de la retrogradare, dupa ce in minutul 45 era ingropata in Liga a II-a.

Era 1-0 pentru Medias, din minutul 48, iar Brasovul trebuia sa marcheze de urgenta (calculul si filmul salvarii de la retrogradare vedeti aici). In minutul 78, Cristea a reusit sa loveasca, iar cu acest gol si-a salvat echipa de la retrogradare, cand nimeni, in afara de ei, nu credea ca asa ceva este posibil.

"Cristea a dat goluri numai de trei puncte!" - Zotta.

Iar declaratia lui Zotta are in spate o statistica incredibila a unui jucator de 30 de ani care a reusit numai goluri decisive in acest sezon. Cristea a marcat de 7 ori, reusind golul de trei puncte cu Dinamo, cu Astra, Ceahlaul si cu Poli Timisoara, de doua ori.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies