O CARIERA NEBUNA! A inviat-o pe Steaua in cea mai frumoasa poveste romaneasca a revenirilor din fotbal, azi si-a SCOS echipa din B

O CARIERA NEBUNA! A inviat-o pe Steaua in cea mai frumoasa poveste romaneasca a revenirilor din fotbal, azi si-a SCOS echipa din B

Numele lui e Andrei Cristea, iar specialitatea sa e golul in cele mai dificile conditii. Eroul Stelei cu Valencia a redevenit erou in Liga I, odata cu golul care a salvat-o pe Brasov de la retrogradare.

In urma cu 10 ani, Andrei Cristea devenea idol in Ghencea, la returul Stelei cu Valencia din Cupa UEFA. Steaua pierdea cu 2-0 in Spania, iar meciul retur era o partida "imposibil de ratat" pentru Valencia si "incredibil de grea" pentru Steaua.

Cu Zenga pe banca si Cristea in teren, Steaua reusea atunci imposibilul - Cristea marca doua goluri pe unul dintre cele mai proaste gazoane vazute in ultimul deceniu de fotbal european si o trimitea pe Steaua la penaltyuri, unde reusea sa se califice in faza urmatoare a competitiei.

Astazi, 10 ani mai tarziu, Cristea a inviat, iar odata cu el si echipa sa, FC Brasov. La capatul unui meci suspect de a fi "amical", Brasov a reusit sa se salveze de la retrogradare, dupa ce in minutul 45 era ingropata in Liga a II-a.

Era 1-0 pentru Medias, din minutul 48, iar Brasovul trebuia sa marcheze de urgenta (calculul si filmul salvarii de la retrogradare vedeti aici). In minutul 78, Cristea a reusit sa loveasca, iar cu acest gol si-a salvat echipa de la retrogradare, cand nimeni, in afara de ei, nu credea ca asa ceva este posibil.

"Cristea a dat goluri numai de trei puncte!" - Zotta.

Iar declaratia lui Zotta are in spate o statistica incredibila a unui jucator de 30 de ani care a reusit numai goluri decisive in acest sezon. Cristea a marcat de 7 ori, reusind golul de trei puncte cu Dinamo, cu Astra, Ceahlaul si cu Poli Timisoara, de doua ori.





VIDEO PROTVPLUS.RO

Aglomerație la intrarea în România. Nevaccinații intră în carantină, chiar și cu test negativ
BRAT
Modifică setările cookies