Ermal Krasniqi Alain Giresse CFR Cluj Dan Petrescu kosovo Superliga

Nu Dan Petrescu a fost primul! Ermal Krasniqi, revelația lui CFR Cluj, este favoritul unui campion european trecut și pe la PSG

Fotbalistul din Kosovo a impresionat la meciul de debut pentru campioana României, 3-0 cu Farul, partidă în care a înscris un gol și a dat o pasă decisivă.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 11:30
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 11:30

Ermal Krasniqi, extrema din Kosovo care s-a transferat în această iarnă de la Ballkani la CFR Cluj, a avut parte de un debut perfect la campioana României, înscriind un gol și dând o pasă decisivă în derby-ul câștigat luni seara cu Farul Constanța, scor 3-0.

Fotbalistul în vârstă de 24 de ani jucase până la momentul transferului la echipa lui Dan Petrescu numai în țara natală, iar prestațiile sale din Superliga din Kosovo au atras atenția celebrului Alain Giresse, fostul campion european cu Franța în 1984 devenit anul trecut selecționerul naționalei ex-iugoslave.

Alain Giresse, omul care l-a chemat la națională și l-a titularizat la debut pe Ermal Krasniqi

Giresse, trecut și pe banca tehnică a lui Paris Saint-Germain, antrenează de aproape două decenii numai la echipe naționale (Georgia, Gabon, Mali, Senegal, din nou Mali și Tunisia) și l-a convocat în premieră la reprezentativa din Kosovo pe Krasniqi în luna noiembrie a anului trecut.

Mai mult, francezul l-a titularizat la debut, amicalul 1-1 cu Insulele Feroe, în care actualul fotbalist al lui CFR Cluj a fost folosit de Giresse toate cele 90 de minute.

Naționala din Kosovo este una dintre viitoarele adversare ale României în campania de calificare pentru Campionatul European din 2024.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!