VIDEO 8 decembrie 1982, ziua în care zaibărul a învins vinul de Bordeaux! Universitatea Craiova, peste legendele Tigana, Tresor și Giresse

Universitatea Craiova Alain Giresse Bordeaux Jean Tigana Marius Tresor Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2022, 11:45
Data actualizarii: Joi 08 Decembrie 2022, 11:47

Oltenii au învins cu 2-0 pe ”Centralul” din Bănie o echipă extraordinară a lui Bordeaux și s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Astăzi, 8 decembrie, se împlinesc 40 de ani de la victoria istorică a Universității Craiova cu Bordeaux, 2-0 pe ”Centralul” din Bănie după 0-1 în tur, care a dus la calificarea oltenilor în sferturile de finală ale Cupei UEFA, succes descris de scriitorul Fănuș Neagu drept ziua în care zaibărul a învins vinul de Bordeaux.

Țicleanu ('38) și Geolgău ('100, în prelungiri) au semnat golurile Universității în meciul în care printre adversari s-au numărat Jean Tigana, Alain Giresse, Bernard Lacombe sau Marius Tresor, primii trei viitori campioni europeni cu Franța în 1984.

Calificată în primăvara europeană, Craiova a trecut apoi în sferturile Cupei UEFA de Kaiserslautern (2-3 și 1-0) și s-a oprit în semifinale, unde a fost eliminată de Benfica Lisabona fără să fie învinsă, 0-0 în deplasare și 1-1 acasă.

Echipele din Universitatea Craiova - Bordeaux 2-0

Silviu Lung - Nicolae Negrilă, Costică Ștefănescu, Nicolae Tilihoi, Nicolae Ungureanu, Costică Donose (56 Ion Geolgău), Mircea Irimescu, Aurel Țicleanu, Ilie Balaci, Rodion Cămătaru, Zoltan Crișan (85 Sorin Cârțu)

Antrenor: Constantin Oțet

Richard Ruffier - Francois Bracci, Gernot Rohr, Leonard Specht, Marius Tresor, Alain Giresse, Antoine Martinez, Jean-Christophe Thouvenel, Jean Tigana, Bernard Lacombe, Caspar Memering (75 Bruno Lippini)

Antrenor: Aime Jacquet

Arbitru: Jan Keizer (Olanda)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!