Marele Tomas Rosicky explică de ce l-a transferat Sparta Praga pe Ermal Krasniqi de la Rapid

Tomas Rosicky Ermal Krasniqi Rapid Sparta Praga Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 22:50
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 22:47
Ermal Krasniqi (25 de ani) a fost prezentat oficial la Sparta Praga, campioana Cehiei, care l-a achiziționat de la Rapid.

La doar jumătate de an după ce l-a cumpărat de la CFR Cluj pentru un milion de euro, Rapid l-a vândut pe Ermal Krasniqi la Sparta Praga. Fotbalistul kosovar a fost prezentat la formația din Cehia în cursul zilei de vineri.

Tomas Rosicky explică de ce l-a transferat Sparta Praga pe Ermal Krasniqi

Tomas Rosicky (43 de ani), fostul mijlocaș de la Arsenal și Borussia Dortmund, desemnat de trei ori cel mai bun fotbalist al Cehiei, este din 2018 directorul sportiv al Spartei Praga. El a explicat de ce Ermal Krasniqi a devenit primul transfer al verii pentru campioana Cehiei.

"Îl aducem pe Ermal datorită tipului de jucător care este. E un fotbalist mobil, dinamic. În anumite meciuri, mai ales în cele din competițiile europene, am simțit că ne lipsește mai multă viteză, iar Ermal ne va ajuta în această privință.

Krasniqi este genul de fotbalist mobil, care poate juca pe mai multe poziții în atac. Este periculos pentru adversari și pentru că știe să marcheze și să participe la fazele de atac", a spus Thomas Rosicky.

La Rapid, formație la care a ajuns la începutul anului, în urma unui transfer de la CFR Cluj, Ermal Krasniqi a bifat 17 partide în care a contribuit cu șase goluri și trei pase decisive.

Din informațiile PRO TV și Sport.ro, în urma acestei tranzacții, clubul patronat de Dan Șucu a încasat două milioane de euro. La această sumă s-ar putea adăuga și alte bonusuri, în valoare de încă 300.000 de euro, în funcție de performanețele kosovarului la Sparta Praga.

Cu noua sa echipă, kosovarul va juca în preliminariile UEFA Champions League. Spre deosebire de FCSB, Sparta Praga va începe sezonul european din turul doi preliminar, iar coeficientul îi permite să fie în urna capilor de serie cel puțin pentru prima ”dublă”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!