VIDEO EXCLUSIV "Noi vrem să fim galactici... ce băi, îi driblăm, facem, jucăm!". Ciprian Marica, radiografie la rece a fotbalului românesc

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Iulie 2022, 12:29
Data actualizarii: Marti 12 Iulie 2022, 12:34

Rareș Ilie ar fi ajuns pe lista de interes al celor de la Nice.

Formația pe care Adrian Ursea a pregătit-o în sezonul precedent este cunoscută pentru transferurile de jucători tineri. Media de vârstă a echipei este de 23,7 ani!

Rareș Ilie a făcut pasul la echipa mare a lui Rapid în septembrie 2020, sezon în care a bifat 21 de apariții și a înscris trei goluri.

În stagiunea recent încheiată, fotbalistul a jucat în 36 de partide, pentru giuleșteni, și și-a trecut în CV șase goluri în SuperLiga (Liga 1).

"Am uitat să jucăm fotbalul pentru pământeni"

Invitat la emisiunea "Ora Exactă în Sport", Ciprian Marica a vorbit despre interesul echipei din Franța pentru tânărul jucător, aducând în discuție o problemă a fotbalului românesc din ultimii ani, lipsa atacanților de meserie.

"În România greu găsim un atacant în adevăratul sens al cuvântului. Noi nu mai jucăm pentru atacant, atacantul este la 'și restul', el face parte din circulația balonului, din faza defensivă... Vedem că nu dau roade, vedem ce deficiențe au atacanții noștri. Golgheterul campionatului este un mijlocaș. 

Nu mai știm să jucăm ceea ce ar trebui să jucăm. Încercăm să venim cu fotbalul modern care nu ne face decât rău. Antrenorii din fotbalul românesc se uită la cel mai înalt nivel. Vin acasă și încearcă să reproducă ce văd... tiki taka, posesie, vârf fals.

Fraților, nu acesta este modelul nostru. Nu ai calitatea jucătorului de acel nivel, nu ai infrastructura necesară. Am uitat să jucăm fotbalul care este pentru pământeni. Noi vrem să fim galactici. Toți visăm să jucăm.... ce băi, îi driblăm, facem, jucăm... Jucătorul român are nevoie de trei-patru atingeri. Nu poate altfel!", a declarat Ciprian Marica la PRO ARENA

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!