ULTIMA ORA! Cale libera catre un stadion nou! CS Dinamo s-a inteles cu Badea pentru modernizarea arenei din Stefan cel Mare

Monica Iagar, sefa CS Dinamo a mers la Nicolae Badea pentru a negocia termenii modernizarii stadionului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Martie 2017, 19:58
Data actualizarii: Luni 20 Martie 2017, 19:58

CS Dinamo si ACS FC Dinamo Bucuresti vor initia si sustine demersurile necesare si legale pentru realizarea prin CNI a obiectivului de investitii Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central, se arata intr-un comunicat comun al celor doua grupari, remis, luni, agentiei News.ro.

"CS Dinamo si ACS FC Dinamo Bucuresti vor initia si sustine demersurile necesare si legale pentru realizarea prin CNI a obiectivului de investitii Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central. Aspectele si solutiile discutate vor fi prezentat vineri, 24 martie, administratorilor judiciari si administratorului special ai ACS FC Dinamo Bucuresti, entitati desemnate in procedura insolventei, care vor intreprinde in perioada urmatoare toate demersurile legale pentru indeplinirea conditiilor impuse de Compania Nationala de Investitii in conformitate cu prevederile articolului 4 la Anexa numarul 3 "Programul national de constructii de interes public sau social", din Ordonanta 25/2001 prinvind infiintarea Companiei Nationale de Investitii", se arata in comunicatul comun al CS si ACS FC Dinamo.

Acest comunicat a fost emis dupa ce fostul actionar al FC Dinamo Nicolae Badea s-a intalnit, luni, cu presedintele CS Dinamo, Monica Iagar. Scopul intalnirii a fost rezilierea cu acordul partilor a contractului de asociere dintre gruparea pe care o conduce Badea si CS Dinamo, intelegere ce are ca obiect folosirea arenei din soseaua Stefan cel Mare.

In baza contractului de asociere, ACS FC Dinamo Bucuresti, asociatie in insolventa, care nu mai are echipa de fotbal, fiind doar actionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al gruparii din Liga I, are dreptul sa utilizeze in comun cu CS Dinamo Bucuresti baza materiala prevazuta in Anexa 2 a HG 207/2002, care include si stadionul central. Conform acestei anexe, CS FC Dinamo are dreptul sa foloseasca aproximativ 74.000 de metri patrati din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache si terenurile de antrenament pe zgura si gazon.

FRF a precizat ca, pentru reconstructia arenei, este necesara eliberarea de sarcini a terenului pe care se afla Stadionul Dinamo. Aceasta eliberare de sarcini - rezilierea contractului de asociere - trebuie facuta pâna la 31 martie, in caz contrar arena din soseaua stefan cel Mare nu va fi reconstruita.

Patru stadioane se afla in programul de reconstructie in vederea organizarii Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo si Rapid.

Bucurestiul se afla printre cele 13 orase gazda ale Campionatului European 2020, pe Arena Nationala urmând a se disputa patru partide de la turneul final. Cele patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate in competitie. 

Sursa: News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!