MURESAN A SPONSORIZAT-O PE DINAMO!

Autor: Sport.ro
Miercuri 12 Martie 2008, 12:45
MURESAN: "TINEAM CU STEAUA SI O SPONSORIZAM PE DINAMO"

Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan povesteste cum a sponsorizat Dinamo pe vremea cand era medic sef la Inspectoratul Ministerului de Interne. „Era un paradox. Tineam cu Steaua si cotizam la Dinamo, fiindca era obligatoriu. Mi se lua lunar din salariu o anumita cota. Dadeam vreo 70 de lei pe luna, dar nu aveam avantaje. Niciodata nu mi s-a dat un bilet la un meci al lui Dinamo. Asta desi, pana la Revolutie, am dat, insumand darile, 4.200 de lei la Dinamo.
Am fost un fel de sponsor, ca toti alti colegi de-ai mei din medicina. Aveam favoruri. In primul rand, era salariul mai mare. Desi nu facusem medicina militara, mi s-a dat un grad de medic militar. Aveam salariu dublu, cam 5.000 de lei pe luna. A fost un post bun si serios. Am facut medicina la Cluj in 81. Am fost repartizat apoi ca medic in comuna Iaru, in apropiere de Cluj. Acolo am fost medicul de circumscriptie, medicul satului. Oamenii aveau diverse probleme. Eu ii consultam.
Faceam zilnic naveta cu o Dacia 1300. Lucram de dimineata pana seara. Desi am stat doar sase luni acolo, mi-am facut multi prieteni. Apoi mi s-a oferit posibilitatea sa fiu medic la Inspectoratul Ministerului de Interne din Cluj. Am preluat functia de medic-sef si am stat acolo din 85 pana in 99. Aveam patru medici in subordine. Eram medicul politistilor si al pompierilor. Mi-am dat specializarea in medicina interna si primariatul. Practic, sunt medic primar in medicina interna.
Pe Arpad Paszkany il stiu de cand Arpi era mai mic. Ne-am cunoscut in niste imprejurari de familie. Si am ramas prieteni. Iar din 98 el mi-a propus sa vin la firmele lui. M-am gandit doua luni si apoi mi-am dat demisia din functia de medic. Nu a fost usor. Toti colegii mei s-au mirat si au regretat ca am iesit din medicina. Am riscat si am castigat. Acum, nu mai pot practica medicina. Nu am cum, ca nu o mai practic de 10 ani. Mi-a placut medicina din liceu, din clasa a noua. M-a interesat latura umana”, spune Muresan in Atac.

Părinții reclamă proasta organizare a Evaluării Naționale. Reacția lui Andronescu
BRAT