MM Stoica nu crede în obiectivul fixat de Gigi Becali la FCSB: ”Aproape imposibil”

MM Stoica FCSB Gigi Becali Superliga Mihai Stoica / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 09:53
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 09:53

Gigi Becali are planuri mari pentru următorul sezon, după ce a câștigat primul titlu după nouă ani.

Patronul FCSB-ului vrea să-și construiască o echipă cu care să se lupte pentru calificarea în grupele UEFA Champions League, acolo unde echipele din România nu au mai ajuns de 11 ani. O astfel de performanță i-ar aduce în conturi lui Gigi Becali peste 20 de milioane de euro doar din partea forului european.

Totuși, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, crede că obiectivul la care visează Gigi Becali este ”aproape imposibil” de atins.

Mihai Stoica: ”Champions League? Aproape imposibil”

Oficialul campioanei spune că sunt șanse foarte mari ca echipa sa să ajungă în grupele UEFA Conference League, a treia competiție europeană.

Până în septembrie, mi-aș dori să jucăm la trei zile. De fapt, mi-aș dori să jucăm la trei zile și din septembrie încolo. Hai s-o luăm cinstit, sunt șanse foarte mari ca noi să ajungem în grupele Conference League. Adică sunt mai mari șanse să ajungem decât să n-ajungem în grupele Conference League. 

Mai departe, Europa League, șanse mai mici, în Champions League aproape imposibil. Anul trecut, Farul a ieșit din primul tur și a jucat play-off-ul cu Helsinki. Putea să se califice.

Eu sper să jucăm în două competiții. Dacă vom face asta, nu putem să jucăm cu aceeași echipă în ambele competiții, mai ales la jucătorii de atac. Poate cu fundașii centrali mai joci la trei zile, deși nici aia nu e ok, și atunci trebuie să ai dubluri”, a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Câți bani poate încasa FCSB din partea UEFA

Dacă va reuși să treacă de primul tur preliminar al UEFA Champions League, FCSB va fi ecompensată cu 280.000 de euro.

Suma primită din partea UEFA va crește în următoarele două tururi preliminare. În turul doi și trei, FCSB ar putea primi 380.000, respectiv 480.000 de euro.

În play-off, FCSB ar putea încasa nu mai puțin de cinci milioane de euro, iar accederea în grupe este premiată cu 15,6 milioane de euro. În total, dacă i-ar îndeplini visul lui Gigi Becali, Florinel Coman și compania ar aduce în conturile clubului din Berceni nu mai puțin de 21,7 milioane de euro!

Programul din preliminariile Champions League:

  • Turul 1 preliminar: 9/10 iulie - 16/17 iulie
  • Turul 2 preliminar: 23/24 iulie - 30/31 iulie
  • Turul 3 preliminar: 6/7 august - 13 august
  • Play-off: 20/21 august - 27/28 august
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!