Marius Avram Adrian Cojocaru FCSB Ovidiu Hategan Universitatea Craiova Superliga

GALERIE FOTO Marius Avram, dezvăluiri după FCSB - Univ. Craiova: "Am aflat că a fost ofsaid de un centimetru / Arbitrul a greșit"

Fostul arbitru internațional Marius Avram a comentat fazele controversate din meciul FCSB - Universitatea Craiova 1-1.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 18:30
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 18:35

Partida de pe Arena Națională a avut două faze controversate. În finalul primei reprize, la scorul de 1-0, stoperul oaspeților, Basilio Ndong, a fost inițial eliminat de centralul Adrian Cojocaru pentru un fault din postura de ultim apărător asupra lui David Miculescu, însă Ovidiu Hațegan a intervenit din camera VAR pentru a semnala o poziție de ofsaid în care s-ar fi aflat jucătorul lui FCSB. Astfel, jucătorul Universității Craiova nu a mai fost eliminat.

Marius Avram, după FCSB - Universitatea Craiova: "Din ceea ce am aflat, a fost un ofsaid în jur de un centimetru"

Marius Avram spune că, din informațiile sale, ofsaidul ar fi fost "de un centimetru" și "trebuie să îi credem pe cuvânt pe cei din camera VAR". În schimb, fostul arbitru susține că Adrian Cojocaru ar fi trebuit să îi arate doar cartonaș galben lui Ndong, în cazul în care nu s-ar fi dictat ofsaid.

"La acea eliminare a fundașului de la Craiova, care a fost întoarsă de arbitrul VAR, Ovidiu Hațegan a detectat un ofsaid milimetric. Când s-a tras linia, nu prea se vede, dar trebuie să îi credem pe cuvânt, pentru că au tehnologia în camera VAR și atunci putem să spunem că a fost un ofsaid milimetric. Din ceea ce am aflat, a fost un ofsaid în jur de un centimetru. Deci vă dați seama despre ce vorbim, ceva foarte mic.

Mingea nu se îndreaptă către poartă, pe direcția porții, ci în lateral stânga, deci nu mai putem vorbi de o situație clară de a se marca un gol. Regulamentul specifică că trebuie să fie o situație clară de marcare a unui gol. Când există un dubiu, mergem spre cartonașul galben. La această fază, decizia corectă ar fi fost galben. Până la urmă, e bine că a apărut acest ofsaid", a spus Marius Avram, la Prosport Live.

Marius Avram: "Arbitrul a greșit, trebuia repunere din 6 metri, nu corner"

Al doilea moment intens discutat s-a petrecut în minutul 90, înainte de golul egalizator al Universității Craiova. Jucătorii bucureștenilor au susținut că adversarii nu ar fi trebuit să primească lovitura de la colț din care a ieșit golul, având în vedere că mingea l-ar fi atins pe braț pe Roguljic la degajarea lui Tamm în afara terenului.

Avram este de părere că arbitrul a greșit acordând corner pentru Universitatea Craiova, însă susține că poate fi vorba de o "greșeală majoră".

"Eu nu o consider o fază importantă. Ai greșit un corner, nu un penalty sau roșu. Dacă am greșit un corner, din care apare o centarre și se înscrie un gol, acelea nu sunt greșeli majore. E frustrant pentru echipa care primește gol și evident că un corner greșit capătă o mai mare amploare, dar eu vă spun cum se gândește în arbitraj. Din imaginile văzute, mingea pare că șterge brațul apărărătorului craiovean. 

Și atunci nu mai e corner, ci o lovitură de la 6 metri, deci o greșeală a arbitrului. Asistentul nu avea cum să vadă, era acoperit de jucător. El, urmărind linia ofsaidului, a ajuns în spatele atacantului și brațul nu îl mai vedea. Doar arbitrul (n.r - de centru) putea să vadă", a mai spus Marius Avram.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!