Mircea Lucescu Flavius Stoican Rinat Ahmetov Sahtior Donetk Superliga

Lucescu si Ahmetov pregatesc cea mai mare surpriza! Un alt roman e favorit sa-i ia locul lui Il Luce, dupa ce acesta se va retrage

Aflat de mai bine de un deceniu pe banca lui Sahtior, perioada in care a "ingropat" clubul ucrainean in trofee dintre cele mai importante, cucerind chiar si o Cupa UEFA, Mircea Lucescu nu stie cat va mai sta pe banca formatiei lui Rinat Ahmetov.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 27 Septembrie 2014, 13:24
Data actualizarii: Sambata 27 Septembrie 2014, 14:47

Ajuns la 69 de ani, cel mai galonat antrenor roman a fost in aceasta vara subiectul unui adevarate telenovele in presa din Turcia, jurnalistii de pe malul Bosforului speculat pe seama unei despartiri a acestuia de Sahtior. Il Luce a ramas in Ucraina pentru a-si continua treaba si a anuntat ca isi va duce contractul la bun sfarsit. Cu toate acestea, criza din Ucraina si conflictul armat din regiunea Donbass i-au dat planurile peste cap lui Mircea Lucescu.

Chiar si in aceste conditii, Lucescu a acceptat sa mute echipa la Kiev si sa isi continue treaba intr-un mod profesionist. Ba chiar mai mult, antrenorul roman este foarte interesat de viitorul clubului pe care il antreneaza, dorind ca Sahtiorul sa ramana una dintre fortele Europei si dupa retragerea sa.

Mircea Lucescu a "blindat" Sahtiorul cu jucatori extrem de valorosi, dar si foarte tineri, care pot duce echipa departe in competitiile europene. Acum, antrenorul, dar si oficialii lui Sahtior isi fac planuri pentru momentul in care acesta va lasa banca tehnica.

Iar unul dintre numele aparute pe lista conducatorilor clubului ucrainean este cel al lui Flavius Stoican, actualul tehnician al lui Dinamo.

Stoican a fost primul roman transferat de Mircea Lucescu la Donetsk si a jucat ani buni in tricoul echipei ucrainiene, fiind considerat un jucator foarte important. Acesta a fost apreciat de fani si a pastrat intotdeauna o relatie buna cu oamenii de la Sahtior.

Cu rezultate destul de apreciate pe banca lui Dinamo, in ciuda dificultatilor financiare si a lotului foarte tanar, Stoican a ajuns pe radarul celor de la Sahtior, care il urmaresc foarte atent. Iar cel care spune asta este chiar impresarul Arcadie Zaporojanu, apropiat al lui Mircea Lucescu, dar si omul care a intermediat transferul lui Stoican la Sahtior, in urma cu un deceniu.

"Flavius s-a gandit ca nu are rost sa riste acum, sa plece in mijlocul campionatului din Romania, fiindca si-ar fi inchis portile in Romania. Nici oferta nu era una uriasa. El stie ca daca va face o treaba buna la Dinamo, in vara poate prinde ceva mult mai consistent financiar, poate chiar in Ucraina", si-a inceput Arcadie Zaporojanu "discursul", vorbind despre oferta venita din Arabia pe adresa lui Stoican.

Acesta a continuat, vorbind despre interesul lui Sahtior: "El este vazut foarte bine de cei de la Sahtior, care il monitorizeaza si sunt incantati de rezultatele sale. Il au in vedere pentru viitor. Oficialii lui Sahtior se intereseaza mereu despre modul in care Flavius se comporta la meciuri, despre relatia pe care o are cu jucatorii si orice amanunt posibil", a spus impresarul, citat de publicatia Fanatik.

Flavius Stoican a jucat 48 de meciuri pentru Sahtior Donetsk si a marcat un gol

Acesta a strans 41 de partide pe banca lui Dinamo, obtinand si 23 de victorii

"Am lasat loc de buna ziua dupa ce am plecat de la Donetsk, asta este sigur. Ca ei ma monitorizeaza, eu nu stiu, am vorbit cu cuneva de acolo in urma cu aproximativ un an. Oricum, eu mai am mult de munca pana sa ajung la un asemenea club" - Flavius Stoican
Modifică setările cookies