LOVITURA data de UEFA pentru un club din Romania! Decizia anuntata pe site-ul oficial:

Autor: Sport.ro
Vineri 20 Septembrie 2013, 18:24

	LOVITURA data de UEFA pentru un club din Romania! Decizia anuntata pe site-ul oficial:

►Dinamo – Sanatatea, marti 20:30, IN DIRECT Sport.ro si Voyo.ro! Vezi AICI cand joaca Steaua, Rapid si U Craiova - Petrolul! Bate Cupa!

 

UPDATE! Presedintele clubului Astra, Dinu Gheorghe, a declarat, vineri, ca gruparea din Giurgiu va demonstra forului continental la 15 octombrie faptul ca îndeplineste conditiile de fair-play financiar, dupa care UEFA va debloca acordarea primei de 490.000 de euro pentru participarea în Liga Europa.

"O prima evaluare a avut loc pe 15 iulie, când trebuia sa facem dovada ca nu avem nicio datorie la 30 iunie. Atunci n-am putut face dovada asta. Evaluarea urmatoare este pe 15 octombrie, când trebuie sa facem dovada cu nu avem datorii la 30 septembrie, datorii catre cluburi, catre jucatori, catre angajati si catre fisc. Facând dovada asta, UEFA va reveni si vom intra în normal. La 15 octombrie vom demonstra ca nu avem nicio datorie. Ramasesem cu niste datorii neplatite si am ales sa prezentam situatia asta la 15 octombrie. Suma (n.r. - prima din partea UEFA) este de 490.000 de euro si nu suntem suntem dispusi sa pierdem jumatate de milion de de euro", a spus Dinu Gheorghe, la DigiSport.

UEFA a anuntat astazi ca 6 cluburi europene nu isi vor primi banii pentru participarea in cupele europene din cauza datoriile!

Site-ul oficial al celor de la UEFA a anuntat astazi ca 6 cluburi nu isi vor primi temporar banii pentru participarea in competitiile europene din sezonul 2012/2013 din cauza datoriilor! Cluburile participante in cupele europene trebuiau pana la 30 Iunie sa ofere informatii despre orice datorii pe care le aveau.

De la intalnirea ce a avut loc la inceputul acestei luni, UEFA Club Financial Control Body a identificat datoritii neplatite de catre cele 6 cluburi catre actuali sau fosti angajati si catre stat.

Cluburile in cauza sunt: FC Astra Ploiesti (ROU), FC Metalurh Donetsk (UKR), HNK Hajduk Split (CRO), HŠK Zrinjski (BIH), Skonto FC (LVA) si Trabzonspor As (TUR)

Decizia va ramane efectiva pana cand toate cazurile vor fi analizate si rezolvate sau pana o decizie finala va fi luata de catre CFCB. De asemenea, alte 25 de cluburi au fost rugate sa trimita informatii suplimentare. Astfel, un total de 31 de cluburi trebuie sa ofere CFCB situatia datoriilor pana la data de 31 septembrie.

"Introducerea UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations a avut deja un impact extrem de positiv in ceea ce priveste datoriile neplatite, acestea scazand de la 57 de milioane de euro in iunie 2011 pana la 9 milioane de euro in Iunie 2013. In plus, raportul publicat astazi arata ca a exista o reducere cu pana la 600 de milioane de euro a pierderilor pe care le-au avut cluburile de top in anul 2012" mai scriu cei de la UEFA pe site-ul oficial.

 

Epidemia de coronavirus ar putea duce la o nouă criză economică globală. "Otravă pentru pieţele financiare"
BRAT