Kyros Vassaras a dat verdictul în cazul penalty-ului apărat de Bălgrădean în CFR Cluj - Rapid 

Kyros Vassaras CFR Cluj Rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Iulie 2022, 14:26
Data actualizarii: Duminica 17 Iulie 2022, 14:28

CFR Cluj a câștigat meciul cu Rapid, 1-0, însă ardelenii au avut emoții în finalul partidei. 

Sebastian Colțescu a dictat penalty după ce s-a consultat cu VAR, în urma unui henț comis de Ovidiu Hoban, însă Cristi Bălgrădean a apărat lovitura executată de Alexandru Albu. Poziția portarului a stârnit însă controverse, managerul de la FCSB acuzând că goalkeeper-ul ar fi fost obligat să țină ambele picioare pe linia porții. 

Cu toate astea, Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, a comentat faza discutată, oferind un verdict clar în cazul situației. 

Kyros Vassaras a dat verdictul în cazul penalty-ului apărat de Bălgrădean în CFR Cluj - Rapid 

Șeful CCA a punctat că portarul trebuie să aibă cel puțin un picior pe linie conform regulamentului IFAB, astfel că golul a fost perfect valabil. Totodată, Vassaras a explicat și demersurile care au loc în camera VAR.

„Arbitrii de pe teren îşi fac treaba, apoi cei din camera VAR verifică dacă mingea este apărată de goalkeeper, dacă portarul era în poziţia corectă potrivit legilor jocului.

Ce se schimbă acum, din acest an, şi este bine ca oamenii să ştie. Portarul poate să îşi pună unul dintre picioare în spatele liniei porţii, iar acum acest lucru este permis.

Trebuie să aibă cel puţin un picior pe linie, iar, în rest, poate să fie în faţa sau în spatele liniei, deasupra liniei, nu e nicio problemă. Dacă nu e niciun picior pe linie şi ambele picioare sunt în faţă, iar goalkeeper-ul apără mingea, atunci VAR trebuie să intervină, pentru ca lovitura de pedeapsă să fie executată din nou.

Decizia este luată întotdeauna de arbitrul de pe teren, arbitrul VAR doar îl informează pe central. De câte ori mingea este afară şi trebuie să verifice o situaţie, cei din cabina VAR îl anuntă pe central să întârzie reluarea jocului, deoarece se verifică un posibil cartonaş roşu, un posibil henţ, orice se încadrează în cele patru categorii”, a declarat Vassaras conform Orange Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!