Kyros Vassaras a dat din casă: „Vom mai avea greșeli” Explicația oferită de președintele CCA + cifre exacte ale intervențiilor VAR

Kyros Vassaras CCA Superliga VAR Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 10 Septembrie 2022, 12:59
Data actualizarii: Sambata 10 Septembrie 2022, 12:55

Kyros Vassaras este președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România.

Kyros Vassaras a oferit date exacte cu privire la numărul intervențiilor corecte și greșite ale sistemului VAR, proaspăt adăugat în această stagiune a Superligii.

Prima partidă care a beneficiat de arbitraj video a fost Supercupa României, dintre CFR Cluj și Sepsi, când covăsnenii au ridicat trofeul. De atunci, VAR-ul nu a fost folosit decât într-o confruntare: Sepsi - FC Argeș din etapa a II-a.

Vassaras: „Vom mai avea unele greșeli”

„Atât eu, cât și toți membrii CCA, facem tot posibilul pentru a pregăti săptămânal cât mai bine posibil arbitrii, cu cele mai bune instrumente de pregătire. Cred că în acest prim sezon, așa cum se întâmplă peste tot în lume, vom mai avea unele greșeli, dar ele vor fi evitate în viitorul apropiat. 

Nu avem nici cel mai ușor campionat din Europa! Până acum, am avut 16 intervenții VAR în 64 de meciuri. Dintre acestea 16, au fost patru greșite.

Cele 16 sunt doar intervenții VAR care au modificat decizia arbitrului! Pe lângă acestea 16, au fost 312 decizii corecte ale arbitrului, confirmate VAR! Incluzând, spre exemplu, 45 de ofsaiduri confirmate, dintre care nouă anulând goluri. Au fost 13 penalty-uri confirmate și alte 141 de faze în care nu a fost penalty.”, au fost cuvintele lui Kyros Vassaras, potrivit Playsport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!