Acuzata ca a incercat sa faca BLAT, Dinamo inceteaza OFICIAL colaborarea cu Astra!

Autor: Sport.ro
Luni 07 Decembrie 2009, 18:40

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a declarat ca a primit in scris amenintari de la Dinamo pentru a nu folosi anumiti jucatori in meciul direct. Borcea se apara si spune ca a cerut doar sa nu fie introdusi jucatorii imprumutati de Dinamo, Liviu Ganea si Miranda.

"Jucatorii care sunt imprumutati de la Dinamo au fost amenintati ca vor fi terminati si nu vor mai avea niciun viitor in cazul in care vor juca in meciul direct. Este un santaj ordinar din partea lui Borcea, care l-a amenintat toata saptamana pe tatal lui Liviu Ganea."

"Jucatorii au avut caracter si m-au anuntat. Liviu Ganea este terminat psihic din aceasta cauza. Inclusiv la Craciun si Paun au facut presiuni, jucatori care sunt transferati definitiv de noi."

"Pe cei care sunt imprumutati, Miranda si Ganea, nu ii vom folosi in meciul cu Dinamo, pentru a nu le face rau. Este foarte urat ce a facut conducerea clubului Dinamo. Ne vom juca sansele in meciul de maine, chiar daca nu avem prea multe sanse", a declarat Niculae la gsptv.

De partea cealalta, Cristi Borcea a anuntat ca va intrerupe orice colaborare cu Astra Ploiesti din acest moment: "Niculae nu are caracter. Vine sa dea asemenea declaratii dupa ce i-am ajutat atat. Sa vina cu dovezi ca le-am cerut jucatorilor sa tranteasca meciul."

"I-am cerut doar sa nu introduca jucatorii care sunt imprumutati de noi, adica Liviu Ganea si Miranda, dar nu le-am spus sa nu isi apere corect sansele", a declarat Borcea la Digisport.

Dinamo inceteaza oficial colaborarea cu Astra: VEZI COMUNICATUL

In ultimul an, intre FC Dinamo Bucuresti si Astra Ploiesti a existat o colaborare exclusiv in plan sportiv.

Istoric
 
Mai multi antrenori si jucatori, aflati sub contract cu FC Dinamo Bucuresti, au fost transferati temporar la Astra Ploiesti. Toti au contribuit la promovarea in Liga I si, ulterior, la rezultatele inregistrate in primul esalon de Astra Ploiesti. Concret, antrenori precum Ion Moldovan, Emil Ursu, Gheorghe Nitu, Constantin Niculae. Pe lista jucatorilor transferati temporar la Astra Ploiesti s-au regasit Eugen Craciun, Georgian Paun, Liviu Ganea, Cornel Predescu, Marius Alexe, Nicolae Musat, Osvaldo Miranda, Cristian Munteanu si Silviu Izvoranu. Din punct de vedere administrativ si sportiv, deciziile legate de programul de pregatire, jocuri, antrenamente, activitatea echipei, etc. au fost luate numai de conducerea executiva si de conducerea tehnica a clubului Astra Ploiesti.
 
Notificare
 
La inceputul lunii noiembrie, FC Dinamo a notificat clubul Astra Ploiesti, conform acordurilor de transfer, privind incetarea transferurilor temporare la finalul acestui tur de campionat in ceea ce-i priveste pe jucatorii Eugen Craciun, Georgian Paun, Liviu Ganea si Osvaldo Miranda.
 
Recomandari
 
Urmare a celor precizate mai sus, FC Dinamo Bucuresti considera, oficial, ca afirmatiile antrenorului Nicolo Napoli sunt dezgustatoare, neprofesionale si neconforme cu realitatea colaborarii dintre clubul nostru si Astra Ploiesti. Clubul din Soseaua Stefan cel Mare ii sugereaza antrenorului Nicolo Napoli sa revada inregistrarea meciului Astra Ploiesti-Dinamo (1-2, foto), din sferturile de finala ale Cupei Romaniei Timisoreana, daca jucatorii transferati temporar la clubul din Ploiesti si-au indeplinit sarcinile de joc. In decursul timpului, la solicitarea altor cluburi, FC Dinamo Bucuresti a transferat temporar si alti jucatori. Iata cateva exemple: Ianis Zicu, Alexandru Baltoi, Ionut Balan (toti la Farul Constanta), Andrei Cristea si Sergiu Homei (ambii la Politehnica Iasi), Ilie Iordache (la Pandurii Tg. Jiu). Interesul clubului nostru a fost, intotdeauna, ca jucatorii transferati temporar sa joace foarte bine, inclusiv in meciurile cu Dinamo. In urma cu 3 ani, intr-un meci din optimile de finala ale Cupei Romaniei, Dinamo a fost eliminata de Pandurii Tg. Jiu chiar printr-un gol al jucatorului Ilie Iordache.
In incheiere, FC Dinamo Bucuresti precizeaza prin intermediul acestui comunicat de presa ca nu este interesat de formulele de joc ale antrenorului Nicolo Napoli.
In ceea ce priveste colaborarea dintre FC Dinamo Bucuresti si Astra Ploiesti, verbele folosite la timpul trecut in acest comunicat de presa spun, de fapt, totul!
 
Biroul de Presa al FC Dinamo

Alashkert - FCSB, in turul 2 al UEFA Europa League, se vede joia viitoare, de la 20:00, IN DIRECT la ProTV

LIVE VIDEO Simona Halep își prezintă trofeul la bordul unui autobuz etajat, la Constanța
BRAT