Ionut Radu Atalanta Bournemouth Superliga

FOTO Ionuț Radu și-a făcut debutul la Bournemouth! Câte goluri a încasat portarul la primul său meci

Ionuț Radu (26 de ani) a fost trimis sub formă de împrumut de la Inter Milano la Bournemouth în acest sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iulie 2023, 19:00
Data actualizarii: Sambata 29 Iulie 2023, 19:01

Englezii au bifat al patrulea joc de pregătire înainte de startul oficial al noului sezon din Premier League. Bournemouth a pierdut însă cu Atalanta, scor 1-3.

Ionuț Radu și-a făcut debutul la Bournemouth! Câte goluri a încasat portarul la primul său meci

Ionuț Radu nu a fost titular, însă tehnicianul Andoni Iraola l-a trimis pe goalkeeperul român în teren în repriza secundă, moment în care Atalanta conducea pe tabela de marcaj cu 2-1.

Portarul a mai încasat un singur gol până la finalul meciului. În minutul 86, Emmanuel Latte Lath a înscris golul trei pentru Bournemotuh, la care Ionuț Radu nu a putut să intervină.

Celelalte goluri au fost înscrise de  Joakim Maehle (minutul șapte) și Teun Koopmeiners (minutul 36) de la Atalanta, în timp ce pentru Bournemouth a reușit să înscrie Marcos Senesi în minutul 38.

Ce a spus Costel Pantilimon despre Ionuț Radu

Costel Pantilimon (36 de ani), campion în Premier League cu Manchester City, a comentat transferul spectaculos al lui Radu în fotbalul englez, acolo unde ar putea rămâne definitiv dacă va reuși să impresioneze. Bournemouth are o clauză pentru un transfer definitiv, în valoare de opt milioane de euro.

  • Ritmul de joc va fi diferit în Premier League, spune actualul manager general de la Politehnica Timișoara, care a strâns 54 de meciuri pe prima scenă a fotbalului englez

„Cu siguranță, o experiență extraordinară. Premier League mi se pare cam cel mai înalt nivel, sper să aibă șansa să cunoască, să înțeleagă repede campionatul. E ceva deosebit. Nu știi niciodată de unde i se ivește oportunitatea să poată evolua. 

Cred că toți, începând de la Ancelotti sau Pellegrini, vorbesc despre același lucru: ritmul pe care îl dă campionatul și felul cum se joacă în Premier League. Asta e o mare diferență între campionatul din Anglia și celelalte campionate. În momentul de față, mi se pare că Italia a crescut foarte mult. Multe echipe au început să construiască de la portar, să joace un fotbal de posesie.

Eu am mai spus-o, noi avem jucători talentați, jucători buni. Diferența o face foarte mult mentalitatea și educația. El clar s-a dezvoltat în Occident, poate a căpătat o anumită experiență. E vorba foarte mult de mentalitatea pe care o ai și educația pe care ți-o creezi de-a lungul timpului. E un campionat care cere foarte mult, orice echipă are în componența lotului cred că 90 la sută jucători internaționali. 

Asta vine la pachet cu o presiune foarte mare. Presiunea cea mai mare e să rămâi în Premier League. Majoritatea echipelor au ca prim obiectiv rămânerea în Premier League, ăsta e un lucru foarte important. Nu e ușor deloc. Bournemouth a trecut printr-o perioadă grea și a reușit să iasă din zona periculoasă. În momentul de față, clar își propune să nu mai treacă prin aceeași situație”, a spus Costel Pantilimon, în dialog cu Sport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!