Costel Pantilimon Bournemouth Ionuț Radu Premier League Anglia Costel Pantilimon

EXCLUSIV Reacția lui Costel Pantilimon, după transferul lui Ionuț Radu în Premier League: ”E ceva deosebit”

Ionuț Radu (26 de ani) va juca la Bournemouth în următorul sezon. Inter Milano l-a împrumutat pentru un sezon la gruparea din Premier League.


Daniel Anghel
Data publicarii: Joi 27 Iulie 2023, 19:56
Data actualizarii: Joi 27 Iulie 2023, 19:59

Pentru postul de titular în poarta ”cireșelor”, Radu se va lupta cu Neto (34 de ani), fostul portar de la Juventus și Barcelona, care este și căpitanul echipei de pe Vitality Stadium.

Costel Pantilimon (36 de ani), campion în Premier League cu Manchester City, a comentat transferul spectaculos al lui Radu în fotbalul englez, acolo unde ar putea rămâne definitiv dacă va reuși să impresioneze. Bournemouth are o clauză pentru un transfer definitiv, în valoare de opt milioane de euro.

Ritmul de joc va fi diferit în Premier League, spune actualul manager general de la Politehnica Timișoara, care a strâns 54 de meciuri pe prima scenă a fotbalului englez.

Costel Pantilimon: ”Presiunea cea mai mare e să rămâi în Premier League”

„Cu siguranță, o experiență extraordinară. Premier League mi se pare cam cel mai înalt nivel, sper să aibă șansa să cunoască, să înțeleagă repede campionatul. E ceva deosebit. Nu știi niciodată de unde i se ivește oportunitatea să poată evolua. 

Cred că toți, începând de la Ancelotti sau Pellegrini, vorbesc despre același lucru: ritmul pe care îl dă campionatul și felul cum se joacă în Premier League. Asta e o mare diferență între campionatul din Anglia și celelalte campionate. În momentul de față, mi se pare că Italia a crescut foarte mult. Multe echipe au început să construiască de la portar, să joace un fotbal de posesie.

Eu am mai spus-o, noi avem jucători talentați, jucători buni. Diferența o face foarte mult mentalitatea și educația. El clar s-a dezvoltat în Occident, poate a căpătat o anumită experiență. E vorba foarte mult de mentalitatea pe care o ai și educația pe care ți-o creezi de-a lungul timpului. E un campionat care cere foarte mult, orice echipă are în componența lotului cred că 90 la sută jucători internaționali. 

Asta vine la pachet cu o presiune foarte mare. Presiunea cea mai mare e să rămâi în Premier League. Majoritatea echipelor au ca prim obiectiv rămânerea în Premier League, ăsta e un lucru foarte important. Nu e ușor deloc. Bournemouth a trecut printr-o perioadă grea și a reușit să iasă din zona periculoasă. În momentul de față, clar își propune să nu mai treacă prin aceeași situație”, a spus Costel Pantilimon, în dialog cu Sport.ro.

În sezonul precedent, Bournemouth s-a clasat pe locul 15 în Premier League și, cel mai probabil, va avea și de această dată ca obiectiv menținerea în prima ligă.

La dispoziția antrenorului spaniol de la Bournemouth, Andoni Iraola, mai sunt și alți doi portari: Mark Travers (24 de ani) și Darren Randolph (36 de ani).

Ionuț Radu: ”Cred că va fi foarte diferit”

„Acum o săptămână, agentul meu m-a sunat și mi-a zis că există interes din partea lui Bournemouth. Am fost foarte încântat. Dacă un club din Premier League este interesat de tine, este un lucru foarte important. I-am spus să vadă care este situația.

Cred că va fi foarte diferit, cred că este cel mai bun campionat din lume. Diferențe la nivel de calitate, viteză și alte aspecte. Premier League e un vis pentru fiecare copil care începe să joace fotbal”, a spus Ionuț Radu, într-un interviu acordat pentru site-ul lui Bournemouth.

CV-ul lui Costel Pantilimon:

  • Manchester City, Sunderland și Watford sunt echipele pentru care Costel Pantilimon a evoluat în Premier League
  • Fostul portar a mai evoluat și în Championship, timp de două sezoane, la Nottingham Forest
  • Costel Pantilimon a evoluat și în Spania, în La Liga, la Deportivo La Coruna, în sezonul 2017-2018, sub formă de împrumut de la Watford.
  • 3,8 milioane de euro este suma totală pe care a plătit-o Manchester City în 2012, pentru a-l transfera pe Costel Pantilimon de la Poli Timișoara, potrivit Transfermarkt.
  • În străinătate, portarul de 2,03 metri a mai evoluat la Omonia Nicosia (Cipru) și Denizlispor (Turcia).
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!