Ionut Chirila farul Gica Hagi Superliga Superliga

Ionuț Chirilă, plecăciune în fața unui antrenor din Superliga. "Câștigă cu forța colectivă!"

Superliga a propus mai multe meciuri spectaculoase în acest sezon, dar și rezultate pe care nimeni nu le anticipa.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 16:55
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 17:19

Ionuț Chirilă urmărește tot ce se întâmplă în Superliga și a vorbit la superlativ despre antrenorul care domină cu echipa sa un campionat în care porneau favorite CFR Cluj și FCSB. 

Fostul antrenor de la Academica Clinceni îl laudă pe Gică Hagi și felul în care fostul decar a asamblat o formație cu un joc variat, extrem de greu de contracarat.

  • Ionut Chirila

Chirilă, laude pentru Hagi

"Hagi nu a reușit la Galatasaray, așa că a înțeles. Și-a făcut academie, a luat-o cu copii, a luat-o de jos de tot și a crescut profesional în același timp cu jucătorii lui. 

Probabil va câștiga titlul, n-are jucătorii CFR-ului, n-are pe cei de la FCSB, dar câștigă cu blocul funcțional, cu forța colectivă.

La Chiajna am făcut o echipă cu 7 jucători sub 21 de ani și jucam superb. Hagi i-a luat pe Roșu, Purece și Râmniceanu și apoi a câștigat titlul. Știa cum sunt pregătiți, că sunt modelați pe filozofia de joc a lui”, a declarat Ionuț Chirilă la Radio Sport Total FM.

Arta lui Hagi

Hagi l-a lansat pe vremea când o antrena pe Cim Bom pe Arda Turan, unul dintre cei mai valoroși mijlocași din istoria fotbalului din Turcia. La Viitorul a reușit să relanseze câțiva jucători care navigau în ape tulburi, iar în prezent, la liderul campionatului, "Regele" a izbutit să scoată cea mai bună versiune din Denis Alibec și Gabi Torje. 

Punctul forte al echipei de pe Litoral e defensiva excelent condusă de căpitanul Ionuț Larie. Totodată, Hagi a lansat și un puști de mare viitor, Alexandru Stoican, care a debutat recent în Superliga. 

Ionuț Chirilă a format la juniorii lui Dinamo fotbaliști care au devenit nume importante, precum Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Mihai Tararache, Laurențiu Lică sau Cezar Dinu. 

Chirilă a antrenat-o ultima dată pe Academica Clinceni, în primul eșalon, iar în prezent e stabilit în Franța. 

  • Farul a remizat în etapa a 18-a, ieri, scor 1-1, în deplasare cu Chindia Târgoviște, dar e lider în Superliga, cu 41 de puncte după 18 etape. 
Modifică setările cookies