VIDEO EXCLUSIV Ion Crăciunescu l-a desființat pe Lucian Rusandu, după FCSB - Farul: ”Nu are aptitudini. E comic băiatul ăsta”

Meciul FCSB - Farul Constanța 2-0 a provocat un scandal imens în Liga 1. Mai multe voci importante din lumea fotbalului au contestat arbitrajul brigăzii conduse de Lucian Rusandu.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 11:19
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2022, 12:36

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internațional, l-a făcut praf pe centralul de la FCSB - Farul, despre care spune că nu ar trebui să mai arbitreze în meciurile din play-off. Inclusiv Gică Hagi și Gică Popescu au contestat arbitrajul brigăzii conduse de Rusandu.

„Dincolo de decizii, pare inexplicabil faptul că nu poate fi delegat la un meci din play-off un arbitru precum Rusandu. Nu poate fi delegat niciodată. Asta se întâmplă dacă ai un cetățean care poate să facă niște delegări în felul ăsta. Cu arbitrajul mai greu, nu are aptitudini ca să fie nici arbitru de Liga 1, după părerea mea (n.r. - Lucian Rusandu). 

Putem să ne gândim la orice! Sunt niște greșeli enorme, enorme de delegări. Eu sunt mai contrariat de delegare decât de greșeli, că la greșelile astea mă așteptam. În play-off ar trebui să arbitreze doar cei de pe lista FIFA. Nu cu Rusandu, ca să se întâmple ce s-a întâmplat. I-a făcut rău și FCSB-ului, nu doar Farului. El a făcut rău fotbalului! Sunt niște decizii care nu erau de nevăzut. 

Poate o să fie și o situație de genul ăsta, sunt rarități, eu n-am pățit așa ceva. N-am avut norocul lui Rusandu. Eu când îl văd cum aleargă, cum merge pe călcâie așa, cum explică el la loviturile libere, le ține ședință... acum că vorbesc, e comic băiatul ăsta”, a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Vicecampioana s-a impus prin golurile marcate de francezul Malcom Edjouma (66), fost jucător la FC Viitorul (actuala Farul), şi Octavian Popescu (85).

În sezonul regular cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând în deplasare, FCSB cu 1-0, iar Farul cu 2-0. În următoarea etapă, FCSB va juca pe terenul celor de la FC Argeș, iar Farul va primi vizita campioanei CFR Cluj.

Gică Hagi, nervos pe tema arbitrajului: ”E prea mult!”

„A doua repriză, cred eu, am început foarte bine. Au adus ce trebuie mutările pe care le-am făcut la pauză. A venit acel moment important în care, clar, era penalty. Nu înseamnă că noi câștigam, dar sunt lucruri clare. Cu toate că n-am vorbit niciodată în felul acesta despre arbitraj, dar e prea mult din punctul meu de vedere. Prea mult! Atâtea faze contra unei echipe? Nu cred! 

Cred că e play-off, suntem egali să ne jucăm șansa. Așa, în halul acesta, ce pot să mai zici? Nimic, taci din gură, mergi acasă... Nu trebuie să primesc eu explicații. Domnilor, ce explicații să primim pe ceva evident, clar! E rușine! E rușine! Nu-i fault la Aioani? Uitați-vă să vedeți cum i-a dat cu cotul, și nu era nimic pentru noi!”, a spus Gică Hagi, la conferința de presă.

Modifică setările cookies