Ilie Năstase sare în apărarea lui Mihai Pintilii în ”scandalul licențelor”: ”Face vreo crimă omul acesta? Face ceva urât?”

mihai pintilii FCSB Ilie Nastase Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 14:58
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 14:58

Ilie Năstase (76 de ani) a intervenit în scandalul licențelor, în care a fost implicat și Mihai Pintilii, cel care o pregătește pe FCSB.

După ce Nicolae Dică și-a dat demisia de la club, Gigi Becali a încercat să găsească un antrenor cu licență PRO, dar fără succes. Mihai Pintilii a condus destinele clubului din postura de ”interimar”, dar a fost păstrat pe bancă, chiar dacă nu poate să figureze ca ”principal”.

Soluția găsită de FCSB a fost ”instalarea” lui Leo Strizu ca antrenor principal. Ilie Năstase îl apără pe fostul mijlocaș de la FCSB și crede că acesta ar trebui să fie lăsat să antreneze, chiar dacă nu are pregătirea necesară.

Ilie Năstase: ”Face vreo crimă omul acesta? Face ceva urât?”

„Normal ar fi ca un jucător să poată… Nu cred că, în Franța, Zidane are nevoie de licență sau alt jucător. Nu-l compar cu Pintilii. Dar vreau să spun că un jucător de națională ar trebui să aibă dreptul să antreneze, că meserie știe, nu? Știu că înainte ți se dădea un carnet de antrenor de categoria cea mai mică, când ieșeai din tenis. Dacă erai maestru al sportului, te făcea direct antrenor.

Dar face vreo crimă omul acesta (n.r. Mihai Pintilii)?! Că tot nu înțeleg! Antrenează niște fotbaliști, îi educă, îi învață să joace pe teren împreună, nu știu… Face ceva urât? A înjurat pe cineva? A bătut pe cineva? Dacă regula este să aibă carnet, nu trebuia să-l lase de la început. E urât că s-a ajuns la așa ceva, mai ales că fotbalul nu prea merge bine”, a spus Ilie Năstase, pentru AS.ro.

Dorinel Munteanu: ”Nu este normal ca antrenorii fără licență să stea pe bancă”

Mihai Pintilii a fost criticat de mai multe voci din fotbalul românesc pentru că este ”dirijorul” echipei patronate de Gigi Becali, chiar dacă nu deține licență PRO și nu poate figura ca antrenor principal în prima ligă. În situația sa au mai fost, recent, și antrenori precum Ilie Poenaru sau Marius Croitoru.

„Nu este o noutate pentru noi, asta se întâmplă de 3-4 ani. Nu este normal ca jucătorii care nu au licență să stea pe bancă și să fie înlocuiți de antrenori care fac figurație, care câștigă doar salariul. 

Acest compromis nu este benefic fotbalului și nici nu este corect. Corect nu este ca acești antrenori să stea pe bancă și să antreneze dacă n-au calificativ”, a spus Dorinel Munteanu, la emisiunea Ora Exactă în Sport de la PRO ARENA.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!