"FRF l-a vrut pe Mihai Pintilii". Dezvăluire incendiară despre cum putea ajunge secund la națională, deși nu are carnet de antrenor

mihai pintilii antrenor fcsb FRF Mihai Stoica Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 22:05
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 22:17

Mihai Stoica a făcut o dezvăluire neașteptată despre Mihai Pintilii, care a fost dorit la echipa națională. 

În contextul în care situația tehnicianului de la vicecampioana României este intens dezbătută în această perioadă, managerul general al echipei a dezvăluit că FRF i-ar fi propus poziția de antrenor secund la echipa națională, chiar dacă nu are carnet de antrenor. 

"Federaţia Română de Fotbal a vrut să-l angajeze pe Pintilii secund la echipa naţională. Am şi mesaje. Şi mi-au promis că se rezolvă, îi dădeau şi licenţă. Vă dau cuvântul meu de onoare! Probabil că şi de asta s-a inflamat toată lumea. 'Ia uite, bă, Pintilii n-a vrut să vină la naţională, dar vrea să antreneze FCSB. 

Nu e normal să pui beţe în roate foştilor jucători. Joacă o viaţă fotbal, trebuie ca lor să li se facă un avantaj. Fixează tu criteriile, dar dă-le licenţele", a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

Ce a declarat Răzvan Burleanu despre licența PRO a antrenorilor
 

"Nu puteam să nu discutăm și despre licențele antrenorilor, mai ales de Liga 1. Recunosc că au existat și există în continuare la nivelul sistemului de educație. Trebuie să dăm timpul în urmă: nu am moștenit absolut deloc un sistem de educație perfect începând din anii '90 încoace. Dar, pot să vă asigur că este un sistem pe care-l putem îmbunătăți de la un an la altul. De asta au existat decizii. 

FRF este parte unei convenții UEFA în ce privește antrenoratul. Unul dintre elementele face referire că la cel mai înalt nivel competițional intercluburi, licența obligatorie pentru antrenori este cea PRO. De aceea, FRF, ca urmare a apartenenței la UEFA, ne asumăm această obligație și acest control în ce privește deținerea licenței PRO pentru toți antrenorii din Liga 1. Dacă vrei să antrenezi în Liga 1, ai nevoie de licență PRO. Asta se întâmplă și în România, cât și în alte 53 federații din Europa", a spus președintele FRF în cadrul unei conferințe de presă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!