Ilie Dumitrescu și Duckadam au găsit vinovați diferiți pentru retrogradarea lui Dinamo: "Domnul Uhrin a avut 3 luni la dispoziție!"

Ilie Dumitrescu Dinamo Dusan Uhrin Helmut Duckadam Iuliu Muresan Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 21:56
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 21:55

După retrogradarea istorică a lui Dinamo, oamenii din fotbalul românesc au identificat mai mulți vinovați pentru situația în care a ajuns clubul.

Printre cei vizați se numără fostul patron Ionuț Negoiță, acționarii spanioli care au preluat echipa în 2020, dar care au plecat rapid, jucătorii și antrenorii.

Ilie Dumitrescu: "Domnul Uhrin a avut trei luni la dispoziție să pregătească dubla asta"

Fostul internațional Ilie Dumitrescu s-a limitat la partea sportivă și a vorbit despre vina care îi aparține lui Dusan Uhrin, antrenorul ceh numit la echipă în martie pentru a salva echipa de la retrogradare.

Dumitrescu spune că Uhrin a avut suficient timp la dispoziție pentru a pregăti barajul, în condițiile în care era clar că Dinamo va juca la baraj cu mult timp înainte de finalul play-out-ului.

"A fost o perioadă în care lucrurile au fost destul de limpezi, Gaz Metan Mediaș și Clinceniul retrogradau. Câte etape au fost de atunci? A avut timp și Dusan Uhrin. Așa cum i-am judecat foarte aspru pe Rednic și Stoican, eu cred că există și responsabilitatea antrenorului și jucătorilor pentru dubla asta. Au avut timp la dispoziție pentru a pregăti dubla cu o echipă din Liga 2. Chiar dacă pleacă, nu cred că voiau să fie etichetați cu retrogradarea asta. Ei vor rămâne cu chestia asta. 

Bineînțeles, Uhrin a avut timp 6-7 etape. Asta înseamnă o lună și ceva să pregătești o dublă. Trebuia să ai o organizare de joc, să nu apară problemele pe faza defensivă. În meciul tur au fost niște probleme acolo și este și responsabilitatea antrenorului. Acum să nu dăm totul pe problemele financiare și pe starea asta. Puteai să faci un cantonament, să-i duci la un nivel fizic destul de bun. 

Deci trei luni a avut la dispoziție domnul Dusan Uhrin să pregătească dubla asta. Mureșan face ciclul săptămânal? Responsabilitatea ciclului săptămânal o are antrenorul. Jucătorii au știut cu cine au semnat și care sunt condițiile. Nu se bat echipele pe jucătorii ăștia. Eu nu văd niciunul care să fie transferat la o echipă importantă din România. Ce oferte să aibă jucătorii care au jucat la nivelul ăsta? L-am făcut praf pe Stoican, am vorbit de Rednic, dar Dusan a avut două luni și jumătate - trei luni pentru a pregăti dubla asta", a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Helmut Duckadam: "Nimeni nu spune că domnul Mureșan nu s-a prezentat la baraj"

În schimb, Helmut Duckadam și-a îndreptat atenția către Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, care nu s-a mai implicat în viața echipei în ultima perioadă.

"Văd că sărim pe Eșanu, pe Uhrin, dar nimeni nu spune că domnul Mureșan nu s-a prezentat la primul meci de baraj. Dinamo n-a mai avut conducere. Dinamo a avut o conducere de amatori. Mureșan l-a dat afară pe Rednic cu tot lotul. O echipă în insolvență schimbă lotul de trei ori, nu știu cum.

Am spus înainte de acest meci că eu am niște dubii la jucători. Se pare că acum se știe că vreo câțiva jucători au în contract că, dacă retrogradează, sunt liberi. Cât au mai pus ei suflet? Au mai vrut toți să rămână la Dinamo?", a spus și Duckadam.

Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit ce urmează pentru Dinamo

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo și singura voce autoritară din cadrul clubului, după ”retragerea” administratorului special Iuliu Mureșan, a spus ce va urma pentru Dinamo din punct de vedere administrativ, după retrogradarea în Liga 2.

„La 60 de zile trebuie să fie achitate datoriile. Sper ca pentru termenul din 15 iunie să putem avea bani pentru un salariu. Am speranțe mari că vom avea banii, nu cred că va fi o problemă să colectăm banii până la acea dată. E vorba de datoriile pe luna precedentă, luna aprilie. Pentru luna mai avem o gură de oxigen cu încă o lună, dar facem eforturi să le fie plătite drepturile.

Vom lua bani de la aceleași persoane care au ajutat echipa până acum și sper că și de la alte persoane care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta.

Poziția echipei într-una dintre ligile din România nu influențează în mod decisiv posibilitatea de reorganizare. E adevărat, acum plecăm cu un milion de euro mai puțin la drum din drepturile TV, dar și dacă încasăm milionul ăsta și dacă nu, trebuia să aducem mult mai mulți bani pentru a plăti datoriile de planul de organizare.

Asta nu se mai poate face decât prin intermediul unui finanțator puternic care-și asumă plata planului de reorganizare”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!