Ianis Zicu Dinamo Rapid Superliga

Ianis Zicu, mesaj de susținere pentru dinamoviști, înaintea meciului cu Rapid

Dinamo și Rapid se întâlnesc în această seară, de la ora 20:30, în derby-ul etapei din Liga 1.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 23 Octombrie 2021, 11:24
Data actualizarii: Sambata 23 Octombrie 2021, 11:43

Cele două mari echipe din București sunt gata de prima confruntare directă după o pauză de cinci ani. Rapid vine după o victorie în fața CFR-ului, în timp ce Dinamo este în coada clasamentului și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

Ianis Zicu, fost jucător la Dinamo, i-a încurajat pe elevii lui Mircea Rednic.

"Derby-urile sunt echilibrate, de obicei nu contează locul din clasament, dar Dinamo se află într-o situație gravă acum. Sper ca jucătorii lui Dinamo să înțeleagă faptul că sunt jos și din cauza lor, nu doar din cauza problemelor din club.

Sper să înțeleagă faptul că sunt mai buni de atât și să se vadă asta în jocul lor de mâine. Sper să avem un derby frumos", a declarat fostul fotbalist, la Digisport.

Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, speră să obțină victoria în fața rivalilor din Giulești. Tehnicianul este conștient că duelul va fi unul extrem de dificil.

"Urmează un meci important cu o echipă care vine după un rezultat nu bun, ci foarte bun (n.r. - victoria cu 2-0 a echipei Rapid cu CFR Cluj). Şi nu doar rezultatul a fost bun, ci şi jocul arătat de Rapid cu CFR.

Aşa că e clar că va fi un meci dificil pentru noi. Fiecare derby este o şansă pentru mine şi pentru jucători să demonstrăm că avem valoare şi că merităm să fim la Dinamo. Pentru că ştim ce înseamnă un derby pentru suporteri. Cel cu FCSB l-am pierdut, dar acum avem o şansă cu Rapid să ne reabilităm.

Pentru mine nu contează numele jucătorilor, mâine vreau să văd o echipă în teren, vreau să văd o atitudine pozitivă. Eu am jucat la Rapid, am antrenat acolo, ştiu ce înseamnă. Este o echipă de moral, o echipă susţinută de suporteri. Au jucători cu experienţă, jucători care pot face diferenţa şi sunt foarte periculoşi la fazele fixe.

Joacă bine pe contraatac, se apără de asemenea foarte bine. Au jucat acum (n.r. - cu CFR Cluj) cu trei fundaşi centrali şi nu cred că vor schimba sistemul. Noi nu avem alternative în situaţia noastră, trebuie să abordăm jocul pentru a câştiga cele trei puncte", a declarat Mircea Rednic.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies