FOTO Legătura nebănuită dintre Ianis Zicu și Martin Adam, atacantul Ungariei, numit „gras” în L'Equipe

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 14:57
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 14:57

Martin Ádám, criticat pentru aspectul fizic, la Campionatul European de Fotbal: are 86 de kilograme la o înălțime de 1,91 metri. 

Martin Ádám a jucat 11, respectiv 15 minute în meciurile pierdute de Ungaria în fața Elveției, respectiv Germaniei la două goluri diferență.

Cu șanse infime la calificare, înaintea ultimei etape, Ungaria se pregătește de duelul cu Scoția pentru a salva imaginea unui parcurs care dezamăgește crunt, în raport cu așteptările avute înaintea competiției.

Martin Ádám și Ianis Zicu au ajuns să joace în campionatul sud-coreean

  • Pohang Steelers și Gangwon FC sunt echipele sud-coreene pentru care a jucat Ianis Zicu. 

La 29 de ani, atacantul maghiar cu o înălțime de 1,91 metri speră să fie introdus titular în duelul cu scoțienii. Ádám împarte cu Ianis Zicu nu doar condiția fotbalistului criticat pentru că ar fi supraponderal, ci și experiența în fotbalul sud-coreean.

Fost fotbalist al clubului Paksi FC - actuala câștigătoare a Cupei Ungariei -, programat să întâlnească echipa Corvinul Hunedoara în primul tur preliminar din Europa League, Martin Ádám evoluează actualmente la Ulsan Hyundai, grupare pentru care a marcat trei goluri în cele zece meciuri jucate până acum. 

De partea apropiată, Ianis Zicu a marcat 14 goluri în 46 de meciuri bifate în K League 1, divizia de elită a fotbalului din Coreea de Sud. Doar în campionatul românesc a jucat Zicu mai multe meciuri, 231, competiție în care a punctat de 66 de ori. 

Martin Ádám a reacționat calm după criticile primite în L'Equipe

Din minutul 79 al partidei Ungaria - Elveția 1-3 au pornit și numeroase comentarii ironice pe rețelele sociale, în studiourile TV sau în presa internațională. Motivul? Fizicul lui Martin Ádám, mulți considerându-l supraponderal, cu un aspect total neobișnuit pentru un fotbalist profesionist. Inclusiv prestigiosul ziar francez L'Equipe a scris despre fotbalistul „cu o barbă roșcată stufoasă și un tricou care abia ascunde câteva kilograme în plus.”

„Bineînțeles că știu ce se spune despre mine. De obicei râd bine când văd glumele, însă așa m-am născut. Nu mă refer că eram atât de mare când m-am născut, dar așa este fizicul meu, tipul meu de corp. Nu pot face nimic,” a fost modul în care Martin Ádám a gestionat criticile aduse.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!