OFICIAL I'm Sory! Golgheterul Petrolului a plecat de tot de la echipă și a semnat în străinătate pe patru sezoane

Sory Ibrahim Diarra Costel Lazar FK Haugesund mali Petrolul Ploiesti Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2023, 08:56
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 08:57

Sory Ibrahim Diarra a făcut un campionat trecut excelent la clubul din Ploiești, dar în această ediție nu s-a mai prezentat deloc la Petrolul.

Atacantul malian Sory Ibrahim Diarra, în vârstă de 22 de ani, s-a transferat de la Petrolul Ploiești la FK Haugesund din Eliteserien, prima ligă din Norvegia.

Vârful african a semnat un contract pe patru sezoane cu norvegienii, în condițiile în care aparent Diarra se afla încă sub contract cu Petrolul.

15 goluri în 21 de meciuri, apoi a refuzat să mai joace în prima ligă

După un campionat trecut excelent la echipa prahoveană, când a contribuit din plin la promovarea în Liga 1 (21 de meciuri și 15 goluri), Diarra a plecat din România și a refuzat să mai apară la club.

Conform conducerii Petrolului, contractul lui Diarra cu Petrolul a fost prelungit automat până în vara acestui an, însă atacantul din Mali nu a ținut cont de prevederea din înțelegerea sa și s-a considerat un jucător liber imediat după ce a promovat cu ploieștenii în prima ligă.

Ce a declarat pentru Sport.ro președintele Petrolului

În toamnă, când Diarra a fost aproape de un transfer la ȚSKA Sofia, Costel Lazăr, președintele Petrolului, explica pentru Sport.ro:

"Sory Diarra e la el în țară, nu s-a transferat nicăieri. Dacă era liber, se transfera, dar bineînțeles că niciun club nu a riscat un transfer al lui. Toată lumea a înțeles că se află în continuare sub contract cu noi. E problema lui cum privește lucrurile.

N-avem niciun litigiu cu Sory Diarra, i-am plătit salariile. Mai degrabă l-aș aștepta înapoi și să ne ocupăm de acte pentru că i-a expirat și permisul de ședere. Dacă își cere scuze în fața colegilor, eu l-aș reprimi, pentru că e un jucător tânăr. L-a luat valul și este sfătuit prost de un agent. E un copil, până la urmă.

Ultima discuție cu el a fost ieri. El oscilează. S-ar părea că a ratat perioada de transferuri și nu prea mai are de ales. Da, s-ar putea întoarce".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!