Helmut Duckadam, surprins: "Am lipsit un pic din țară și văd că pierde"

duckadam FCSB Rapid Superliga Superliga Helmut Duckadam
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 09:19
Data actualizarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 09:43

Fostul mare portar și-a exprimat nedumerirea în privința modului în care se exprimă pe teren două formații din Superliga. 

La finalul turului sezonului regular, FCSB mai are un avantaj fragil față de urmăritoare - vezi clasamentul mai jos. Chiar și așa, echipa lui Gigi Becali rămâne favorită la titlu, în opinia multor specialiști din fotbalul românesc. Cu transferuri bune realizate în vară, FCSB putea avea un avans consistent, însă erorile defensive și jocul slab din câteva partide au făcut ca trupa lui Elias Charalambous să sufere. 

Helmut Duckadam, surprins: "Am lipsit un pic din țară și văd că pierde"

Helmut Duckadam, fost președinte de imagine timp de 10 ani la FCSB, a fost într-o vacanță prelungită în Statele Unite și nu a urmărit pas cu pas ce s-a întâmplat în Superliga. Când a revenit în România, Eroul de la Sevilla a rămas surprins. Arădeanul consideră că FCSB nu mai e în pole-position pentru aur în Superliga și laudă formația lui Dan Șucu și Victor Angelescu.

  • Helmut Duckadam

"FCSB a fost favorită la titlu. Am lipsit un pic din țară și văd că pierde și derbyurile. Acum toate echipele din vârf au aceleași șanse. Doar Rapid e în creștere de formă, în rest, FCSB și CFR mi se pare că sunt în scădere. La FCSB sunt individualități, lipsește echipa. Dacă face Coman o fază, ceva, iese gol, altfel nu. Nu au un sistem. Nu cred că e problema antrenorilor Charalambous și Pintilii.

CFR chiar are antrenor și tot joacă slab, așa e campionatul. În Europa nu mai contăm. Rapid nu mai e o surpriză. Ce dacă a fost în liga a 4-a? Astea sunt povestiri de demult, acum au stadion, conducere, patronat. Au buget bun și au construit un lot cu ceva pretenții, se bat la titlu, e clar. Dar în Europa nu vor conta nici eu, nici celelalte echipe, e un campionat slab, am mai zis", a spus Helmut Duckadam, potrivit iamsport.

Etapa a 16-a a Superligii începe vineri seară, de la 20:30, cu meciul Sepsi - Rapid. 

Standings provided by Sofascore
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!