Helmut Duckadam, reacție vehementă după ce Sepsi - FCU a fost oprit: „O prostie! Nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta!”

Helmut Duckadam FCU Craiova Sepsi OSK Sfantu Gheorghe Superliga Duckadam
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 19:48
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 19:52

Meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova a fost suspendat de arbitrul Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe venite din peluza oltenilor.

Arbitrul Andrei Chivulete a decis să pună capăt meciului dintre Sepsi și FCU după doar 26 de minute, după ce suporterii olteni nu au răspuns apelului organizatorilor de a nu mai striga lozinci xenofobe.

Helmut Duckadam consideră că decizia de a suspenda meciul nu a fost cea corectă și că ar fi fost mai potrivit ca jandarmeria să-i evacueze pe fanii olteni din tribune, apoi să fie reluată partida.

„Mi se pare o prostie! Dar noi tot timpul facem premiere, de ce să nu fie și aici o premieră? Părere mea este că trebuia să se rezolve foarte simpu. Bine, trebuia și arbitrul să aibă această putere, sau Federația, sau observatorul.

Eu aș fi propus să fie oprit jocul, să fie evacuați acei suporteri din stadion și să se reia jocul. Dacă nu puteau fi evacuați suporterii, trebuia să fie întrerupt jocul, iar, după 24 de ore, era reluat jocul fără spectatori din minutul oprit.

Așa… suferă un club, suferă jucătorii, pentru că, la Craiova, sunt foarte mulți jucători care habar n-au ce înseamnă Ținutul Secuiesc, ce înseamnă imnul și așa mai departe. Ei au venit să câștige niște bani. De ce să sufere jucătorii pentru câțiva oameni care au un război cu Mititelu?

Eu cred că ar trebui revizuită această politică: «Domne, evacuăm frumos acei suporteri recalcitranți, le dăm amenzi, îi interzicem pe stadion. De ce să sufăr eu, care merg la meci să văd spectacol și am plătit bilet?».

Arbitrul și observatorul ar trebui să poată să ia această decizie (n.r. să fie evacuați suporterii). Dacă nu suntem în stare să evacuăm 100-300 de suporteri, înseamnă că nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta! S-a creat un precedent. Așa… putem să oprim fiecare meci. Au fost atâtea situații în care se putea opri un meci. Nu știu cine va profita de această oprire, pentru că, în niciun caz, fotbalul”, a spus Helmut Duckadam, potrivit as.ro.

Sepsi - FCU, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe

Meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv, duminică, în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.

În min. 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis în primă instanţă cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren şi jocul a fost reluat, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor.

O decizie în privinţa acestui meci va fi luată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!