Gigi Corsicanu Superliga

Gigi Corsicanu, OUT doi ani de pe stadioanele din Romania!

Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, Gigi Corsicanu, ramane cu interdictia de doi ani de a intra pe stadioane, Judecatoria Sectorului 6 respingand vineri ca neintemeiata contestatia acestuia la sanctiunile Jandarmeriei in urma incidentului de la meciul Rapid-Dinamo, la sfarsitul lunii august.
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Octombrie 2008, 11:17
Data actualizarii: Joi 16 Octombrie 2008, 11:21

Judecatoria Sectorului 6 a dezbatut, saptamana trecuta, plangerea formulata de Gheorghe Raducan, cunoscut sub numele de Gigi Corsicanu, impotriva unui proces-verbal al Jandarmeriei. Acesta a fost sanctionat de jandarmi in 24 august, primind interdictie de a intra pe stadioane pe o perioada de doi ani si o amenda de 1.250 de lei.

Avocatul lui Gigi Corsicanu a solicitat instantei admiterea probelor cu inscrisuri si pe cea cu martori.

Reprezentantul Jandarmeriei a solicitat admiterea probei video, instantei fiindu-i inmânat un CD cu inregistrarea momentului in care Corsicanu ar fi patruns ilegal pe teren si a adresat injurii fanilor echipei Dinamo prezenti, in 24 august, pe stadionul Giulesti, la meciul cu echipa Rapid.

Instanta a admis toate solicitarile dupa care a audiat martorii propusi de Corsicanu.
Primul martor, Nicolae Manea, administrator delegat al FC Rapid, a declarat in fata instantei ca il cunoaste pe Gheorghe Raducan de cand acesta era mic si ca este un impatimit al echipei.

"Lucrez pentru Rapid, iar actualmente sunt antrenor interimar. Il stiu pe Corsicanu' de cand jucam fotbal. El era micut, stiu ca venea cu parintii lui la stadion, practic a crescut cu echipa Rapid", a explicat Nicolae Manea in fata judecatorului.
Acesta a mai spus ca inainte de meci a discutat cu Gigi Corsicanu pe peluza din spatele portii. "Inainte de meci discutam cu Gigi pe peluza din spatele portii, exact in zona in care galeria dinamovista venea la meci", a precizat Nicolae Manea.

El a marturisit ca dupa ce fanii echipei Dinamo au inceput sa le adreseze cuvinte jignitoarea, el a fost singurul care a aratat semne obscene galeriei Dinamo si nicidecum Gigi Corsicanu. "El nu le-a adresat nicio vorba si niciun semn obscen. Singurul care a facut semne obscene am fost eu atunci când galeria dinamovista a inceput sa strige «tiganii, tiganii» si alte injuraturi", a precizat Manea.

Manea a mai aratat ca discutia purtata de el cu Gheorghe Raducan inaintea inceperii meciului s-a derulat in afara gazonului si ca acesta din urma a fost premiat in trecut chiar de Federatia Româna de Fotbal (FRF) cu trofeul Fair Play.

Dupa audiere a fost vizionata inregistrarea incidentului. Aparatorul lui Gigi Corsicanu a solicitat instantei sa constate nulitatea procesului verbal, sustinand ca acesta a fost modificat de Jandarmerie. Potrivit avocatului, Jandarmeria a emis initial un proces-verbal, pe care, ulterior, dupa ce a sesizat o greseala, l-a anulat si a emis un altul.

Vineri, Judecatoria Sectorului 6 a respins ca neintemeiata contestatia lui Gigi Corsicanu. Decizia instantei poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!