VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali nu ține cont de părerile colaboratorilor și aduce încă un fundaș central: "Cel mai bun din țară!"

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Iunie 2022, 16:15
Data actualizarii: Sambata 18 Iunie 2022, 16:22

FCSB trebuie să se întărească în zona fundașilor centrali pentru noul sezon, iar Gigi Becali a decis deja primele mutări.

Vicecampioana a ajuns la un acord pentru transferul fundașului central Joyskim Dawa, de la FC Botoșani, informație confirmată inclusiv de Valeriu Iftime, însă FCSB nu vrea să se oprească aici.

Gigi Becali: "Vreau să-l văd pe Lixandru. Stoican nu e și el om de fotbal?"

Din sezonul viitor, la FCSB îl va avea pe postul de fundaș central și pe Mihai Lixandru (21 de ani), un produs al academiei, care a fost împrumutat până acum la formații pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaș sau CS Mioveni.

Gigi Becali spune că a trecut peste opinia colaboratorilor săi de la FCSB, care îl consideră mai degrabă un mijlocaș defensiv decât un fundaș central, și anunță că vrea să îl vadă pe Mihai Lixandru la lucru în poziția de stoper.

Decisiv în hotărârea lui Becali a fost Flavius Stoican, fostul antrenor al lui Lixandru de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care declara în 2021 că FCSB are deja cel mai bun fundaș central din țară, pe Mihai Lixandru.

"O să umplem. V-am zis, un fundaș central cu siguranță va fi. Dacă se poate, doi fundași centrali. Și dacă se poate, și un atacant, dar nu cred eu că iau atacant.

O să avem pe unul, Lixandru, 21 de ani. Avem și din propria pepinera, o să-l vedeți. Nu-l știu eu, dar spunea Flavius Stoican că 'FCSB îl are pe cel mai bun din țară'. Ei au zis: 'Nu, domnule, că e, că nu e'. Stai, dacă a zis așa omul ăla, nu e și el om de fotbal? Stai să-l văd și eu acum", a declarat Gigi Becali, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Mihai Lixandru nu a debutat încă la prima echipă a celor de la FCSB, fiind mereu împrumutat la echipe din Liga 2 sau Liga 1. Flavius Stoican l-a folosit la Viitorul Pandurii Târgu Jiu atât ca fundaș central, cât și ca închizător, în timp ce la Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni a apărut de cele mai multe ori în zona de mijloc a terenului.

Lixandru a jucat în 30 de meciuri pentru Gaz Metan și CS Mioveni în sezonul recent încheiat, reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisive.

  • 2 meciuri are Lixandru la naționala U21 a României
  • 21 de ani a împlinit Lixandru pe 5 iunie
  • 250.000 de euro este cota de piață a jucătorului de la FCSB, conform Transfermarkt

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!