EXCLUSIV Gică Hagi, șanse mari să dea lovitura! Farul accentuează interesul pentru atacantul care a impresionat Superliga 

Gica Hagi Ciprian Marica farul louis munteanu Superliga Gică Hagi și Ciprian Marica
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 August 2023, 20:35
Data actualizarii: Marti 01 August 2023, 19:46

Farul poate face o mutare importantă în această perioadă, până la finalul ferestrei de transferuri, fiind în continuare interesată de un atacant pe care l-a avut Gică Hagi sub comandă în stagiunea trecută.

Formația de la malul mării, campioana Superligii României în stagiunea trecută, încă este interesată de Louis Munteanu (21 de ani). Chiar dacă a trecut mai bine de o lună de când atacantul s-a întors la Fiorentina, de unde a fost împrumutat, Farul nu a găsit un jucător cu care să îl înlocuiască și să îl ”șteargă”, astfel, de pe listă pe vârful legitimat la clubul din Italia.

Gică Hagi încă așteaptă un răspuns de la clubul peninsular, dorința accentuată la finalul stagiunii trecute, anume un nou împrumut în cazul lui Louis Munteanu, fiind și acum de actualitate. Aparent, cele scrise zilele trecute în presa din Italia ar trebui să îi dea încredere Farului.

  • Louis Munteanu, aproape de a ajunge la Chelsea! Motivul din spatele refuzului si de ce a mers la Fiorentina

Farul, în continuare interesată de Louis Munteanu!

Jurnaliștii au anunțat că Fiorentina nu îl va păstra pe Munteanu nici în sezonul 2023-2024, iar astfel singura variantă pentru a nu stagna, în urma unor prestații solide la Farul, este un nou împrumut. Ciprian Marica a declarat, într-un dialog cu Sport.ro, că echipa pe care o reprezintă încă nu și-a luat gândul de la Louis Munteanu.

În sezonul trecut, la Farul, Louis Munteanu a înscris 10 goluri în 29 de partide jucate în SuperLigă. În același timp, a pasat decisiv la șase reușite.

”Noi ne-am accentuat ideea de a îl lua împrumut din nou încă de la finalul sezonului, dar acum vedem ce va fi. În continuare îl dorim, însă totul depinde de planurile pe care le are Fiorentina, unde vrea să îl împrumute dacă asta va face.

Am văzut și eu în presă că vrea iar să îl împrumute, dar deocamdată nu am primit răspuns din partea Fiorentinei, încă de când s-a întors Munteanu în Italia așteptăm răspuns.

Așa cum a spus și Gică la finalul sezonului trecut, Farul îl vrea în continuare pe Munteanu”, a spus Ciprian Marica pentru Sport.ro.

Louis Munteanu, evoluții consistente la Farul în sezonul trecut 

Louis Munteanu nu a evoluat până acum pentru prima echipă a finalistei Conference League. Românul a prins meciuri doar pentru echipa Primavera a clubului viola, iar în Serie A și Cupa Italiei a fost, de mai multe ori, rezervă neutilizată.

Louis Munteanu a avut evoluții impresionante în sezonul precedent cu Farul Constanța, iar cota sa de piață a crescut de la 350.000 de euro la 1,4 milioane de euro într-un singur an.

Contractul său cu Fiorentina este valabil până în 2025.

La gruparea viola, care a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-l transfera în 2020, Munteanu spera să debuteze în Serie A sub comanda lui Vincenzo Italiano (45 de ani), dar acest lucru se pare că nu se va întâmpla.

Farul are concurență. Echipe din Italia îl vor pe Louis Muntean

Atacantul a făcut junioratul la Academia Hagi, a evoluat pentru FC Viitorul Constanța (actuala Farul Constanța), iar în septembrie 2020 a fost vândut la Fiorentina U19 pentru 1.7 milioane de euro. La echipa de la malul mării a revenit sub formă de împrumut în august 2022, când Transfermarkt îl aprecia la 350.000 de euro. 

Italienii de la Viola News au scris, în urmă cu o lună, că Louis Munteanu prezintă interes pentru Empoli, Cagliari și Frosinone. Cluburile au cerut mai multe detalii despre atacantul român conducerii de la Fiorentina.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!