Gabi Tamaș are un sfat pentru jucătorii FCSB-ului înainte de derby-ul cu CFR Cluj! 

Gabriel Tamas Concordia Chiajna FCSB Gabi Tamas Superliga Gabi Tamaș
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2023, 15:07
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2023, 15:07

Gabi Tamaș știe unde ar trebui să lucreze jucătorii FCSB-ului pentru a avea rezultate mai bune. 

FCSB a pierdut dramatic meciul cu Farul Constanța, 2-3, din etapa a 23-a. Roș-albaștrii au încasat două goluri în ultimele 80 de secunde, iar reușitele lui Ionuț Larie (36 ani) și Andrei Borza (17 ani) au făcut-o pe gruparea pregătită de Mihai Pintilii (38 ani) să se îndepărteze la 9 puncte de liderul CFR Cluj.

Gabi Tamaș îi încurajează pe jucătorii FCSB-ului să fie „mai bărbați”!

Următorul meci pentru FCSB este chiar cu CFR Cluj, pe 5 februarie, de la 21:00, LIVE TEXT pe www.sport.ro. Iar înaintea duelului din Gruia, Gabriel Tamaș (39 ani) a ținut să le transmită roș-albaștrilor să se comporte ca o adevărată echipă și să fie pregătiți să se sacrifice unul pentru celălalt. 

„Rezultatele nu le câștigi de unul singur! Trebuie să ai și o echipă, care să fie compactă. Să joace unul pentru toți și toți pentru unul! Nu știu ce le-ar trebui celor de la FCSB.

Era să zic ceva, dar e o prostie și nu pot să o zic … să fie mai bărbați! Fotbalul se joacă în 11. Degeaba ai doi jucători cu calitate, când o iau și o pierd. Uite, vă dau exemplul lui Messi. A câștigat Campionatul Mondial.

Dar și ceilalți au câștigat Campionatul Mondial. Dacă nu se apărau și nu alergau, nu ajungeau acolo. Nu poți să faci ceva de unul singur”, a declarat Gabriel Tamaș pentru ProSport

Alexandru Bourceanu nu i-ar recomanda FCSB-ului să-l titularizeze pe Iulian Cristea 

În lipsa lui Joyskim Dawa (26 ani), care e suspendat din cauza cartonașului roșu încasat cu Farul Constanța, Alexandru Bourceanu (37 ani) îi avertizează pe roș-albaștrii că s-ar expune la un risc colosal dacă l-ar titulariza pe Iulian Cristea (28 ani).  

Fostul căpitan al FCSB-ului consideră că fundașul central nu poate să suțină 90 de minute împotriva campioanei României, la 8 luni distanță de la ultima partidă jucată. 

„Absența lui Dawa va conta, el va juca titular întregul sezon. Nu au pe bancă o soluție clară pentru poziția de fundaș central. Sigur, joacă Haruț. E un risc imens pe care și-l asumă echipa cu Cristea, de a juca un meci de 90 de minute. Pentru a construi minute de joc durează undeva la 2 luni, asta pentru o construi 90 de minute. În mod normal, începi cu 25 de minute, pe urmă iar 25 de minute. Trebuie să iei în calcul, în ce meci a intrat 25 de minute? Într-unul greu sau ușor? Apoi mergi către 45 de minute. Tocmai asta e ideea, poți să ai un meci în care echipa ta stă în jumătatea adversă, și atunci pentru un fundaș central sau mijlocaș la închidere intensitatea nu e foarte mare, sau poți avea un meci în care stai numai în careul propriu și atunci trebuie să performezi o grămadă de acțiuni pe minut. 

După ce a stat 8 luni, speri să nu aibă mici accidentări care îl dau înapoi pentru 2-3 săptămâni, din cauza încărcăturii de meci. Riscul e foarte mare. Jucătorul își asumă un risc, clubul își asumă un risc cu un jucător care s-a accidentat la echipa națională și are potențial să plece în străinătate”, a declarat Alexandru Bourceanu la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!