Liga 1

FRF reacționează! Comunicatul care anunță posibile sancțiuni pentru antrenorii fără licență care dau indicații

Tehnicienii din Liga 1 care nu au licență nu pot da indicații la marginea terenului.

Alecu Mihai
Data publicarii: Luni 23 August 2021, 19:06
Data actualizarii: Luni 23 August 2021, 19:45

Partida dintre FC Botoșani și Rapid a adus față în față doi dintre tehnicienii care nu dețin la momentul actual licența PRO, drept urmare nu pot da indicații de la marginea terenului. Cu toate acestea, Mihai Iosif și Marius Croitoru nu au respectat asta, iar Federația Română de Fotbal a reacționat și anunță posibile sancțiuni.

"Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul de portari va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului.

Prin decizia Comitetului Executiv FRF din 19 iulie 2021 s-a aprobat ca sesizarea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF cu privire la nerespectarea funcțiilor din cadrul staff-ului tehnic sau exercitarea atribuțiilor de antrenor principal de către persoane care nu dețin calificările necesare să se efectueze de către Școala Federală de Antrenori (SFA) sau de către delegatul de joc.

Până în prezent, de la startul ediției 2021-2022 a Ligii 1, Școala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu privire la eventuale încălcări ale regulamentului de către 4 cluburi din Liga 1 și 4 antrenori aflați sub contract cu acestea, doi dintre aceștia posesori ai licenței UEFA A, iar doi ai licenței UEFA B. Școala Federală de Antrenori apreciază activitatea și rezultatele antrenorilor care fac subiectul acestor sesizări.

În același timp, unul dintre principalele obiective ale FRF este prevenirea și sancționarea oricăror încălcări ale statutului, regulamentelor, directivelor și deciziilor FRF, FIFA, UEFA. Prin urmare, SFA are obligația de a respecta și proteja regulamentele în vigoare, dar și de a respecta eforturile tuturor antrenorilor din România în parcursul de dobândire a calificărilor și licențelor necesare pentru activarea în fiecare eșalon fotbalistic. În prezent la nivelul țării există 195 de antrenori cu licență UEFA PRO eliberată de SFA", se arată în comunicatul postat de FRF.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies