FRF, reacție în forță după ce ungurii au cerut steagul Ungariei Mari pe stadioane

FRF Razvan Burleanu Steagul Ungariei Mari Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 18:46
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 18:51

FRF nici nu vrea să audă despre posibilitatea ca steagurile Ungariei Mari să fie afișate pe stadioane la meciurile de fotbal.

Federația condusă de Răzvan Burleanu a anunțat că nu va permite un astfel de lucru și că este pregătit să conteste la FIFA și EUFA un astfel de demers dacă el va ajunge pe masa celor două foruri internaționale.

„FRF nu acceptă și nu va accepta niciodată acest lucru și își va exprima punctul de vedere la FIFA și UEFA, dacă această discuție va ajunge pe masa celor două foruri internaționale, la fel cum, cu siguranță, vor proceda și celelalte federații din regiunea noastră.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar UEFA condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane”, a precizat FRF.

Președintele FMF: „Vrem ca simbolul Ungariei Mari să fie acceptat pe stadioane”

Preşedintele Federaţiei Ungare de Fotbal (MLSZ), Sándor Csányi, a susținut că forul pe care îl conduce va încerca să convingă UEFA și FIFA să accepte ca simbolul Ungariei Mari și a drapelului arpadian pe stadioane.

„Drapelul arpadian se află în Parlamentul ungar printre steagurile istorice ale Ungariei şi a fost secole la rând drapelul oficial al Ungariei. A fost, într-adevăr, o perioadă scurtă în istoria ungară, când a întruchipat fascismul și rasismul, a fost considerat simbolul acestora. Dar cred că o perioadă mai scurtă nu poate trece peste una mult mai lungă.

Dacă suporterii doresc atât de mult să vină cu aceste simboluri, şi nici eu nu cred că utilizarea acestor simboluri este atât de exagerată pe cât sunt judecate, vom încerca să facem în aşa fel încât să fie acceptate de UEFA. Dar nu suntem singuri în Europa. Suporterii țărilor vecine pot fi iritați, dimpotrivă, de aceste simboluri, așa că nu putem decide în mod independent dacă pot fi utilizate sau nu, putem decide doar la sfârșitul unui proces de negociere”, a spus Sándor Csányi, pentru Vilaggazdasag.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!