Fostul jucător de la FCSB și CFR, reacție vehementă după golul anulat lui Coman: "Niciodată!"

FCSB CFR Cluj Ionut Rada Sebastian Coltescu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2023, 16:34
Data actualizarii: Luni 11 Decembrie 2023, 16:39

Faza golului anulat lui Florinel Coman în meciul CFR Cluj - FCSB 1-1 a stârnit o mulțime de reacții după derby-ul din Gruia.

Deși specialiștii Adrian Porumboiu sau Ion Crăciunescu au considerat că Sebastian Colțescu a procedat corect întorcând faza și anulând golul lui Coman după reluările care ar fi arătat un fault al lui Crețu asupra lui Otele, există și multe păreri difeerite.

Ionuț Rada, după golul anulat lui Florinel Coman: "Niciodată fault!"

Ionuț Rada (43 de ani), cel care a jucat atât la FCSB, cât și la CFR Cluj, se numără printre cei care susțin că golul spectaculos al lui Florinel Coman nu trebuia anulat. Fostul fundaș spune că a existat un contact la duelul dintre Crețu și Otele, însă "niciodată nu este fault".

"Eu spun că acela nu e niciodată, dar niciodată fault! De când a intrat VAR pe piață, acele faze de centimetri, de ureche, că îl atingi după, că l-a împins ușor cu cotul... dragilor, despre ce vorbim? Ăla este fotbal. Sunt contacte, trebuie să urmărești ce fault, cum s-a dus cu piciorul. Normal că e un contact, pentru că e un sport de contact. 

O să-mi spuneți că l-a atins și din acea fază a plecat. Era la mijlocul terenului, n-avea nicio intenție, a văzut faza. Colțescu e un arbitru care mi-a plăcut și îmi place, dar e clar că a fost o fază judecată greșit. Nu vreau să cred ce vorbesc alte persoane din fotbal, că ar fi cumpărat. 

Din punct de vedere al corectitudinii, merg pe mâna lui Colțescu, însă e o greșeală. Orice contact ușor se fluieră acum. Păcat de acel gol. Am înțeles frustrarea lui Coman și a celor de la FCSB. Pentru mine e dificil să comentez o astfel de fază pentru că am jucat și la FCSB, și la CFR, dar voiam să-mi spun părerea asta pentru că VAR-ul a stricat multe faze. Trebuie să intervină acolo unde e o fază foarte, foarte grea", a spus Ionuț Rada, pe contul său de TikTok.

Ce s-a întâmplat la golul anulat lui FCSB

În minutul 51, FCSB a marcat pentru 2-1 după o execuție splendidă a lui Florinel Coman. Șeptarul vicecampioanei a trimis o torpilă de la aproximativ 30 de metri, fără șansă pentru Sava.

După ce Coman și coechiperii au sărbătorit golul în fața galeriei, Sebastian Colțescu a decis, cel mai probabil la indicația lui George Găman, aflat în camera VAR, să meargă la monitor pentru a revedea un incident petrecut cu 25 de secunde înaintea golului, când Crețu l-ar fi faultat pe Otele.

Pe reluări se observă un contact între Crețu și Otele, însă după ce fundașul de la FCSB lovește mingea. După ce a revăzut faza la monitor, Colțescu a stabilit că Valentin Crețu l-a faultat pe Otele, astfel că a anulat golul lui FCSB și a dictat lovitură liberă pentru CFR Cluj din jumătatea de teren a vicecampioanei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!