VIDEO EXCLUSIV Florin Răducioiu a dezvăluit ce vrea să facă la meciul de retragere al Generației de Aur: ”Am emoții, știi de ce?!”

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2024, 20:24
Data actualizarii: Miercuri 21 Februarie 2024, 20:24

Meciul de adio al Generației de Aur e sâmbătă, 25 mai 2024, pe cel mai mare stadion al țării, Arena Națională.

Florin Răducioiu, component în lotul României de la celebrul Campionat Mondial din '94, când tricolorii au ajuns până în optimile de finală ale competiției, a vorbit despre meciul de adio al Generației de Aur pentru PRO TV și Sport.ro.

Florin Răducioiu a dezvăluit ce vrea să facă la meciul de retragere al Generației de Aur: ”Am emoții, știi de ce?!”

Fostul internațional român cu patru goluri consemnate la CM '94 a evidențiat faptul că-și va aduce copiii pe stadion pentru a-l vedea evoluând, dar și că marele său vis e să reușească să se impună pe tabela de marcaj.

”Am vorbit cu un preparator fizic, urmează să îmi facă un program de pregătire ținând cont de vârsta pe care o am, aproape 54 de ani! Nu mai sunt așa iute, au trecut vremurile. 

Cu siguranță vor fi lacrimi, vor fi lacrimi de bucurie! Din păcate, în '94 au fost lacrimi amare. Am emoții, știi de ce? Am fost de atâtea ori pe Arena Națională, acest stadion superb, și mi-am zis că aș vrea să mai joc și eu o dată un meci și să dau un gol, chiar mi-aș dori să marchez.

O să vină băieții mei, i-am invitat pe ei, pentru că din păcate nu m-au văzut jucând. Cred că va fi cu siguranță un eveniment de neuitat, noi suntem o generație de neuitat. Nu se va pune praful pe noi niciodată pentru această performanță”, a spus Florin Răducioiu.

Singurele bilete rămase valabile pentru meciul de adio al Generației de Aur sunt la Tribuna 1 Vest Inel 3 (60RON), Tribuna 2 Est Inel 3 (60RON), Tribuna Sud Inel 1 (60RON), Tribuna Didi Prodan Inel 1 & 2 (60RON), Tribuna Sud Inel 2 (50RON), Tribuna Didi Prodan Inel 3 (40RON) și Tribuna Sud Inel 3 (40RON).

Florin Răducioiu, golgheterul României la CM 1994

Florin Răducioiu a debutat la prima reprezentativă a României într-un meci amical împotriva Israelului, la data de 25 aprilie 1990. A jucat la Mondialul din 1990 în trei dintre cele patru meciuri ale României, dar nu a marcat niciun gol. Abia în decembrie 1990 a înscris pentru prima dată la națională, într-un meci din calificările pentru EURO 1992, împotriva echipei statului San Marino.

În 1993 a intrat în istoria naționalei României, devenind primul fotbalist care marchează patru goluri într-un singur meci. S-a întâmplat la Toftir, în jocul dintre Insulele Feroe și România. Performanța a fost egalată în 1997 de Gheorghe Popescu. A fost de altfel golgheterul naționalei României în preliminariile pentru Cupa Mondială din 1994, cu nouă reușite. La Mondialul din Statele Unite a mai înscris alte patru goluri, câte două în meciul inaugural contra Columbiei și în cel din sferturi cu Suedia.

La EURO 1996, Răducioiu a înscris unicul gol al României, în meciul cu Spania, acesta fiind ultima sa reușită pentru echipa națională.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!