Florin Pârvu, OUT de la Voluntari? Ce se întâmplă după retrogradare

florin parvu florin pirvu voluntari Superliga Florin Pârvu / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 10:28
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 10:27

FC Voluntari a retrogradat în liga secundă după nouă ani petrecuți în Liga 1, în urma unui eșec în ultima etapă cu scorul de 1-0 în fața celor de la U Cluj.

Deși clubul avea nevoie de un singur punct pentru a se salva, eșecul a trimis echipa în eșalonul inferior și a adus cu sine schimbări majore în conducerea tehnică și administrativă.

Demisia lui Florin Pârvu

Una dintre cele mai semnificative schimbări este demisia antrenorului Florin Pârvu. Conform Fanatik, tehnicianul și-a anunțat plecarea din cauza unor probleme personale, după ce i-a informat pe conducătorii clubului de decizia sa. În prezent, președintele clubului, Bogdan Bălănescu, trebuie să găsească rapid un înlocuitor pentru a pregăti echipa pentru noul sezon în Liga 2.

  • Florin Pârvu

Istoria și performanțele FC Voluntari în prima ligă

FC Voluntari a avut o prezență notabilă în Liga 1 din momentul promovării la finalul sezonului 2014/2015. De-a lungul celor nouă ani, clubul a trecut prin diverse momente dificile, dar a reușit să rămână în prima divizie până acum. 

În sezonul 2017/2018, echipa s-a aflat aproape de retrogradare, dar s-a salvat în urma barajului contra Chindiei Târgoviște. Cu Adrian Mutu la conducere, FC Voluntari a supraviețuit în prima ligă după un meci de baraj tensionat, decis la loviturile de departajare.

Pe lângă momentele de cumpănă, FC Voluntari a avut și realizări remarcabile. În 2017, echipa a câștigat Cupa României și Supercupa României, când a învins Astra Giurgiu și FC Viitorul (actuala Farul Constanța) în cele două finale.

Cu retrogradarea în Liga 2, FC Voluntari se confruntă cu o nouă realitate și provocări semnificative. Sarcina promovării revine actualei conduceri, care va trebui să reconstruiască echipa și să lupte pentru revenirea în prima divizie. 

Sezonul viitor în Liga 2 se anunță a fi foarte competitiv, cu echipe precum Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, FC Argeș și Corvinul Hunedoara care aspiră și ele la promovare. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!