Fantastic! Un procent din transferul lui Coutinho se duce in Brazilia si salveaza un club de la faliment: "Ce fericire!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 10 Ianuarie 2018, 13:02

	Fantastic! Un procent din transferul lui Coutinho se duce in Brazilia si salveaza un club de la faliment: "Ce fericire!"

Nu doar Liverpool, ci si clubul care l-a lansat pe Coutinho in fotbal are de profitat de pe urma transferului de 160 de milioane de euro.

Transferul colosal al lui Coutinho la Barcelona, pe 160 de milioane de euro, ajuta clubul Vasco da Gama sa treaca peste criza financiara din prezent.

O regula FIFA spune ca un procent de 2,5% din transferul unui fotbalist trebuie sa se intoarca la clubul formator.

Vasco da Gama este clubul care l-a legitimat pe Coutinho inca de la 7 ani. De aici a facut brazilianul pasul in fotbalul european, in 2008, la varsta de 16 ani, odata cu transferul la Inter Milano.

Barcelona va trimite in urmatoarele saptamani 4 milioane de euro in conturile clubului Vasco da Gama, bani care vor salva clubul, intr-un moment foarte dificil din punct de vedere financiar.

"Toata lumea este fericita pentru acest transfer, ma bucur enorm ca mutarea asta va ajuta si clubul Vasco, din Brazilia. E echipa care m-a crescut, si pe care o am pentru totdeauna in inima", a spus Coutinho.

Si Inter Milano, clubul la care a activat Coutinho in perioada 2008-2013 va primi un bonus, de aproximativ 2 milioane de euro, pentru ca si-a pastrat un procent dintr-un viitor transfer, in momentul in care l-a cedat pe Coutinho la Liverpool.

Subiecte Evaluare Națională 2021. Elevii susțin prima probă scrisă, la Limba Română
BRAT
Modifică setările cookies