coutinho Vasco da Gama Superliga

Fantastic! Un procent din transferul lui Coutinho se duce in Brazilia si salveaza un club de la faliment: "Ce fericire!"

Nu doar Liverpool, ci si clubul care l-a lansat pe Coutinho in fotbal are de profitat de pe urma transferului de 160 de milioane de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018, 13:02
Data actualizarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018, 13:20

Transferul colosal al lui Coutinho la Barcelona, pe 160 de milioane de euro, ajuta clubul Vasco da Gama sa treaca peste criza financiara din prezent.

O regula FIFA spune ca un procent de 2,5% din transferul unui fotbalist trebuie sa se intoarca la clubul formator.

Vasco da Gama este clubul care l-a legitimat pe Coutinho inca de la 7 ani. De aici a facut brazilianul pasul in fotbalul european, in 2008, la varsta de 16 ani, odata cu transferul la Inter Milano.

Barcelona va trimite in urmatoarele saptamani 4 milioane de euro in conturile clubului Vasco da Gama, bani care vor salva clubul, intr-un moment foarte dificil din punct de vedere financiar.

"Toata lumea este fericita pentru acest transfer, ma bucur enorm ca mutarea asta va ajuta si clubul Vasco, din Brazilia. E echipa care m-a crescut, si pe care o am pentru totdeauna in inima", a spus Coutinho.

Si Inter Milano, clubul la care a activat Coutinho in perioada 2008-2013 va primi un bonus, de aproximativ 2 milioane de euro, pentru ca si-a pastrat un procent dintr-un viitor transfer, in momentul in care l-a cedat pe Coutinho la Liverpool.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!