FABULOS! Mitrea, primul fundas din istorie care castiga titlul de golgheter? La ce capitol e peste Ronaldo

FABULOS! Mitrea, primul fundas din istorie care castiga titlul de golgheter? La ce capitol e peste Ronaldo

Bogdan Mitrea e surpriza acestui sezon de Liga I, cu 13 goluri marcate! 

Hagi salveaza Viitorul de la retrogradare si e pe cale sa dea si golgheterul campionatului! Mitrea a reusit sa-l depaseasca pe Keseru, liderul Ligii i in clasamentul marcatorilor. Dar cum atacantul Stelei a plecat in Qatar in pauza de iarna, postul de golgheter a ramas disponibil, iar fundasul central al Viitorului a profitat.

Mitrea a profitat si de faptul ca Viitorul a primit cele mai multe penalty-uri si a reusit sa transforme 10 dintre ele. Si victoria de la Piatra Neamt a venit tot din urma a doua lovituri de la 11 metri.

De la Dan Petrescu si Emil Sandoi de la inceputul anilor '90 n-a mai reusit un fundas o asemnea performanta. In sezonul 1990/1991, Petrescu si Sandoi marcat cate 13 goluri pentru Steaua si Craiova, dar incheiau sezonul pe locul 3 in topul marcatorilor. Hanganu, de la Corvinul, era golgheter cu 24 de reusite, iar Gerstenmajer (Brasov), se clasa pe 2 cu 15 reusite.

Mitrea poate intra in istorie ca primul fundas care devine golgheterul campionatului.

In spatele sau se afla Kamil Bilinski (Dinamo), Gregory Tade (CFR Cluj), Mihai Roman (Pandurii), Marian Constantinescu (FC Brasov) si Toto Tamuz (Petrolul), cu cate 10 goluri.

Urmatorul fundas marcator din Liga I e departe, atat in clasament cat si din punct de vedere geografic. Lukas Szukala marcase patru goluri in tur, dar a plecat la Al Ittihad in pauza de iarna.

Mitrea e peste Cristiano Ronaldo in acest sezon la un capitol: numarul de goluri marcate din penalty. Portughezul are 9 reusite, in timp ce Alexandre Lacazette de la Lyon are 7 reusite. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Subiecte Evaluare Națională 2021. Elevii susțin astăzi proba scrisă la Matematică
BRAT
Modifică setările cookies