Rapid Petru Racu Valerii Moraru Veris Superliga

EXCLUSIV | Valerii Moraru face primul transfer la Rapid! Un jucator de nationala vine in Giulesti

Valerii Moraru a batut palma pentru preluarea Rapidului, iar acum este gata sa faca si primul transfer in noua "era".

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Iulie 2014, 13:02
Data actualizarii: Vineri 25 Iulie 2014, 13:24

Omul de afaceri moldovean Valerii Moraru a anuntat in cursul zilei de ieri preluarea clubului Rapid, dupa mai multe zile de negocieri intense cu Adrian Zamfir, cei patru suporteri actionari ai clubului si administratorul financiar Cristina Andronache. Desi italianul Angelo Massone reclama faptul ca avea un precontract deja semnat, Valerii Moraru se pregateste deja sa "intre in paine" la noua sa echipa.

Afaceristul de peste Prut, care se lauda cu o avere de peste 35 de milioane de euro si care controleaza mai multe firme importante din Romania si Moldova, a pus 500 de mii de euro pe masa pentru preluarea formatiei giulestene, iar acum este dispus sa faca si primele transferuri.

www.sport.ro a aflat ca prima tinta a lui Valerii Moraru este fundasul dreapta Petru Racu (27 de ani), jucator care evolueaza la Veris, locul 3 in ultima editie a campionatului Moldovei. International moldovean, capitan al celor de la Veris, Petru Racu a jucat mai multi ani in campionatul Suediei, bifand 68 de aparitii pentru IFK Norrkoping.

Racu, care poate evolua si ca mijlocas defensiv, a mai fost imprumutat in 2008 la MYPA, in Finlanda, iar in ultimul sezon a bifat 30 de aparitii si 3 goluri pentru Veris.

Cu 19 selectii in nationala Moldovei, Petru Racu este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 200 de mii de euro.

Fundasul a jucat in acest sezon al Europa League cu Veris, dar echipa sa a fost eliminata de bulgarii de la Litex Lovech in turul I preliminar, dupa 0-0 si 0-3.

Mutarea fotbalistului moldovean este conditionata insa de semnarea actelor de preluare a clubului de catre Valerii Moraru.

Modifică setările cookies