Rapid Aurel Brihac faliment palmares Valerii Moraru Fotbal intern

ULTIMA ORA. Ce se intampla cu palmaresul Rapidului, dupa faliment. Anuntul facut de lichidator

Cupa Romaniei: Gaz Metan - Dinamo, ASTAZI, la Sport.ro, de la 20:30

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Decembrie 2016, 11:12
Data actualizarii: Joi 15 Decembrie 2016, 11:35

Lichidatorul judiciar al clubului de fotbal Rapid, Aurel Brihac, a declarat ca palmaresul este "bunul cel mai de pret" al formatiei giulestene, iar acesta va fi scos la licitatie publica cel mai probabil anul viitor, in urma deciziei Curtii de Apel care a respins recursul inaintat de societatea condusa de Valerii Moraru impotriva declararii falimentului.

"Dupa respingerea recursului urmeaza lichidarea tuturor bunurilor societatii SC FC Rapid SA. Voi incerca sa dau de toate, apoi vor fi evaluate si in final scoase la vanzare. Palmaresul cu siguranta este bunul cel mai de pret al FC Rapid. Iar el va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii publice, conform legii. Nu stiu cand se va intampla, probabil anul viitor. Pretul nu pot sa il estimez, depinde de piata. Depinde si de evaluator, iar noi o sa aducem un evaluator specializat", a spus Brihac pentru Agerpres. 

Acesta a mentionat ca Adrian Diaconescu, administratorul special al FC Rapid numit de actionarul majoritar Valerii Moraru, refuza sa ii inmaneze actele si marcile clubului. 

"Am spus ca licitatia pentru palmares va avea loc probabil anul viitor pentru ca mai intai trebuie sa fac rost de documente. Administratorul special Adrian Diaconescu refuza sa mi le dea, dar pana la urma va fi obligat. Daca nu, voi merge la OSIM si voi ridica duplicate. Oricum, pana la 3 februarie nu se va putea face nimic deoarece atunci avem termen pentru stabilirea tabelului definitiv al creantelor. Dar repet, toate bunurile vor fi scoase la vanzare. Ce se va gasi, ce nu se va gasi se va imputa vinovatilor", a explicat lichidatorul. 

Brihac sustine ca procedura va decurge conform legii indiferent daca va mai fi sau nu lichidator judiciar al SC FC Rapid SA. 

"Eu procedura am aplicat-o si o voi aplica numai conform legii si sub supravegherea administratorului sindic. Acum sa vedem daca voi ramane, pentru ca domnul Moraru a solicitat schimbarea mea in instanta, iar urmatorul termen este vineri", a precizat Aurel Brihac. 

La 13 iunie, Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, în urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat atunci dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare. 

In urma acelei decizii, in 28 iulie, Liga Profesionista de Fotbal a decis ca Rapid, club care a promovat din Liga a II-a in aceasta vara, nu indeplineste conditiile si i-a refuzat dreptul de participare in Liga I. In aceste conditii, locul din Liga I al echipei Rapid a fost ocupat de ACS Poli Timisoara, formatie retrogradata la finalul sezonului trecut. 

Conducerea clubului Rapid a facut recurs la decizia de intrare in faliment, dar Curtea de Apel Bucuresti l-a respins la 14 decembrie, iar lichidatorul judiciar va incepe procedura de dizolvare a societatii conform deciziei Tribunalului Bucuresti. 

Gruparea de fotbal Rapid se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. Suma totala a datoriilor clubului aflat in proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. 

In prezent, in Liga a V-a activeaza doua echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociatie non-profit care a administrat clubul pana in 2006 si care detine 0,25 la suta din actiunile SC FC Rapid SA, si Miscarea CFR, echipa infiintata anul acesta de sindicatul CFR si Clubul Aristocratic Rapid. 

Modifică setările cookies