EXCLUSIV | Un nou transfer pe axa FCSB-Farul: Unul dintre cei mai buni juniori trece la echipa lui Marica

Daniel Toma (18 ani) este noul jucator al Farului Constanta, fiind imprumutat de echipa lui Ciprian Marica de la FCSB.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019, 23:14
Data actualizarii: Joi 21 Februarie 2019, 12:24

Adrian Costeiu

Unul dintre jucatorii care a fost de mic in curtea FCSB-ului si a urcat treapta cu treapta pana la echipa a doua a vicecampioanei Romaniei, unde a primit si banderola de capitan, Toma e unul dintre cei mai apreciat juniori ai formatiei bucurestene. Din 2006 la FCSB, jucatorul de 18 ani a facut acum pasul catre liga a doua.

  • EXCLUSIV | Un nou transfer pe axa FCSB-Farul: Unul dintre cei mai buni juniori trece la echipa lui Marica

"La 6 ani si 4 luni am ajuns in curtea Stelei, fiind selectat de domnul Lajos Satmareanu dintre 60 de copii", si-a adus aminte Toma de primii pasi in fotbal.

Un mijlocas central care a debutat si la echipa mare, in Cupa Romaniei, atunci cand FCSB a castigat cu Unirea Alba Iulia, scor 1-0, la Zlatna, Toma a fost convocat si la nationala Under19, calificata la Turul de Elita, ultima faza dinaintea Euro U19, unde va intalni Irlanda, Azerbaijan si Rusia. Totodata, Toma a fost convocat de Mihai Teja si in cantonamentul din Spania, acolo unde a efectuat pregatirea de iarna alaturi de lotul FCSB.

Totodata, Toma a facut parte si din Academia lui Ajax Amsterdam, avand un stagiu de pregatire la fosta echipa a lui Cruyff in urma cu cativa ani.

Imprumutul intermediat de impresarul Costin Sertov presupune cedarea lui Toma la Farul pentru un an si jumatate, insa FCSB va putea sa il cheme inapoi la prima echipa in orice moment pe mijlocasul central de 18 ani.

Alti doi jucatori ai FCSB-ului au ajuns la Farul


FCSB i-a mai imprumutat la SSC Farul pe Emil Pacionel si Tudor Moldovan. Mutarea ultimului dintre acestia a fost oficializata chiar astazi de constanteni. Moldovan a fost crescut de LPS Satu Mare inainte sa ajunga la FCSB.

Modifică setările cookies