Liga 1

EXCLUSIV! Mesajul lui Becali, dupa ce a ramas fara sigla: "Nici daca imi dau bani nu folosesc sigla veche!" Ce zice de palmares

Becali a ramas fara Steaua. Are echipa, dar nu detine numele, care a ajuns oficial in mana Armatei.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Februarie 2015, 16:43
Data actualizarii: Vineri 20 Februarie 2015, 16:52

Gigi Becali a transmis un mesaj exclusiv prin intermediul Sport ProTV despre situatia din acest moment de la Steaua. Spune ca nu vrea sa mai foloseasca sigla veche, nici daca va primi bani de la Armata.

"Palmaresul si istoria echipei Steaua sunt preluate prin statut in momentul in care am devenit principalul actionar. Este adevarat ca sigla le apartine. Nu mi-a placut niciodata. Nici daca imi dau bani nu o voi folosi. Imi place mai mult cea noua" - Gigi Becali, pentru Sport ProTV

Situatia marcii Steaua este clara in acest moment. Armata detine brandul, adica sigla si numele, iar Gigi Becali este obligat sa ramana cu FCSB. Generalii cer 10% din veniturile clubului, daca Becali va dori sa foloseasca brandul Steaua.

Intr-o interventie telefonica la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro, Florin Talpan, locotenent colonel de justitie si jurist al Clubului Sportiv al Armatei, a dezvaluit si prima oferta de imprumut facuta patronatului clubului de fotbal. Acesta a spus ca CSA a cerut 10% din veniturile totale ale Stelei pentru a cesiona numele si emblema, oferta refuzata de Gigi Becali.

De asemenea, acesta a spus ca CSA a modificat regulamentele adminstrative si organizatorice pentru a putea infiinta o echipa de fotbal. In continuare, Florin Talpan anunta ca MApN, prin CSA, ar putea actiona din nou in judecata clubul de fotbal, daca sefii formatiei nu vor renunta la denumire si inscriptii la urmatoarele meciuri (Numele Steaua Bucuresti a fost afisat pe tabela de marcaj la meciul cu Astra).

"Clubul de fotbal, in urma deciziei ICCJ, nu mai poate folosi numele! Scrie foarte clar in motivare! FCSB pot folosi, avand in vedere ca e inregistrata la OSIM, insa vor avea probleme si cu noua sigla, pentru ca si Venus Bucuresti a facut o reclamatie.

CSA vre asa le dea satisfactie suporterilor care au sustinut acest demers, dar si fostelor mari glorii, care au facut performanta pentru acest club, inclusiv Tudorel Stoica sau Miodrag Belodedici.

Incepand cu data de 24 noiembrie 2014, regulamentele de functionare si organizare ale CSA s-au motificat, dandu-ne posibilitatea de a infiinta o echipa de fotbal. Astfel, trebuie sa reinfiintam o noua echipa de fotbal, eu asa vad lucrurile.

Chiar daca brandul Steaua e inregistrat la OSIM sub numele FC Steaua Bucuresti SA, noi suntem de parere ca se incalca hotararea ICCJ si vom demara noi actiuni in judecata, urmand sa solicitam daune.

Nu cred ca UEFA va prezenta echipa ca fiind Steaua, iar LPF se va sesiza pentru a lua toate deciziile legale.

Eu, cand am vazut ca timpul trece, campionatul sta sa inceapa, iar negocierile nu merg, am propus un contract de inchiriere de marca pana la stabilirea unui pret de catre un evaluator. Era vorba despre un pret provizoriu. Ei nu au fost interesati de acest demers si s-a ajuns in situatia de fata. Conducerea CSA a solicitat 10% din veniturile totale ale Stelei, inclusiv din vanzarea jucatorilor. Valoarea unui jucator este data si de brand.

Noi nu putem da brandul unei societati private pe 0 lei. Cred ca mai sunt echipe in Europa detinute si de stat.

Am avut nevoie de 10 ani ca sa ne judecam si sa ajungem in aceasta situatie. Acest brand trebuie sa aduca bani Ministerului, pentru ca si celelalte sectii trebuie sa supravietuiasca.

Nu se pune problema vanzarii brandului, ci doar stabilirea unui pret pentru cesionarea unei companii. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare, au fost foarte multe nedreptati si ma bucur ca Inalta Curte ne-a dat dreptate.

Cunosc foarte bine dosarul, am depus foarte mult suflet. Noi avem o marca notorie, sub care s-au facut performante europene. Vreau sa mentionez si ca palmaresul este in stransa legatura cu marca notorie, iar patrimoniul nu a fost niciodata cedat.

Eu zic ca ce am realizat pentru Armata este un lucru extraordinar. Eu consider ca am reprezentat cu demnitate CSA-ul", a spus Florin Talpan la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro

Modifică setările cookies