Elias Charalambous, analizat de doi dintre foștii săi antrenori români: „Sunt convins de asta!”

Elias Charalambous FCSB Gabi Balint Ilie Dumitrescu Superliga Elias Charalambous
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 16:23
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 16:31

Elias Charalambous a ajuns la un acord cu FCSB pentru preluarea băncii tehnice și a condus deja primul antrenament roș-albaștrilor, joi.

Antrenorul cipriot a fost pregătit pe parcursul carierei de jucător de cinci antrenori români, după cu dezvăluie gsp.ro:  Ilie Dumitrescu în Grecia și pe Marius Șumudică, Edi Iordănescu, Viorel Hizo și Gabi Balint în România.

Ilie Dumitrescu este convins că Elias Charalambous va de mare ajutor FCSB și că va aduce un plus staff-ului tehnic.

„L-am cunoscut când antrenam în Cipru. Eu eram la Apollon, el jucător la Omonia. A fost un fotbalist bun, de echipă națională. Eu cred că Mihai Stoica l-a propus la FCSB, el are conexiuni în Cipru. Îl va ajuta foarte mult pe Pintilii și sunt convins că în multe momente va fi un plus pentru echipă”, a spus Ilie Dumitrescu.

De cealaltă parte, Gabi Balint este convins că cel care va decide la FCSB și după venirea lui Charalambous va fi Gigi Becali, iar antrenamentele vor fi conduse de Mihai Pintilii.

„Datele problemei nu se schimbă, oricum. Antrenor principal va fi omul cu banii, antrenor secund Mihai Pintilii, iar antrenor secund doi va fi băiatul ăsta care a venit acum. A spus-o patronul. Nu l-ați auzit? Pintilii va fi peste Charalambous. Nu cred că i se va permite foarte mult să se implice, să nu strice ce s-a realizat până acum”, a spus Balint la Digisport.

Despre Elias Charalambous

Elias Charalambous s-a născut la 25 septembrie 1980, în Africa de Sud. A început fotbalul în Cipru, la Omonia Nicosia, pentru care a evoluat la profesionişti din 1999 până în 2005, când a semnat cu PAOK Salonic. După trei ani în Grecia, a revenit la Omonia, pentru care a jucat până în septembrie 2011, când a semnat cu Alki Larnaca.

La începutul lui 2012 a plecat în Germania, la Karlsruher SC, iar în vara aceluiaşi an a semnat cu FC Vaslui, pentru care a evoluat în 18 meciuri şi a înscris un gol, în sezonul 2012-2013. Au urmat câte şase luni la Doxa Katokopias (Cipru) şi APO Levadiakos (Grecia), iar în august 2014 a semnat cu AEK Larnaca (Cipru), club la care a evoluat până în mai 2017, când s-a retras din activitate.

Charalambous a început activitatea de antrenor încă din momentul retragerii, devenind, pe rând, antrenor secund şi antrenor principal la AEK Larnaca (iulie 2017 - februarie 2020). Le-a mai pregătit ca antrenor principal pe Ethnikos Achnas şi Doxa Katokopias, ambele din Cipru.

FCSB a rămas fără antrenor după ce delegatul Mihai Pintilii, care se ocupă de partea tehnică, a fost suspendat de Comisia de disciplină a FRF. Totodată, Leonard Strizu, care figura doar în actele clubului ca antrenor principal, având licenţă Pro, aşa cum prevede regulamentul, a decis să părăsească echipa.

Leonard Strizu fusese numit antrenor principal al echipei de fotbal FCSB, la finalul lunii noiembrie a anului trecut, înlocuindu-l pe interimarul Mihai Pintilii, care nu a putut fi numit la conducerea echipei deoarece nu deţine licenţa Pro. Strizu venea de la echipa a doua clubului finanţat de Gigi Becali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!