Echipa din Liga 1 care isi face stadion de 15.000.000 euro, inspirat dupa modelul unei arene din Anglia! "O sa fie cochet, acoperit"

Echipa din Liga 1 care isi face stadion de 15.000.000 euro, inspirat dupa modelul unei arene din Anglia! "O sa fie cochet, acoperit"

Valeriu Iftime vrea stadion de 15.000.000 euro la Botosani. Insa nu din banii lui: el cauta sprijin si din partea autoritatilor locale si a Companiei Nationale de Investitii.

Botosaniul poate avea un stadion de 15.000.000 euro! Patronul formatiei FC Botosani, Valeriu Iftime, spune ca discutiile au fost deja demarate, iar in acest moment se cauta solutii pentru finantare. El a vorbit cu autoritatile locale si cu reprezentantii CNI.

"Ma chinui de patru ani sa explic primarului sa facem un studiu de fezabilitate si sa cautam finantari CNI sau private. Eu am facut un studiu de fezabilitate personal, pe FC Botosani, dar el trebuie sa fie preluat de Primarie ca dupa aceea sa se caute finantari. Exista o locatie interesanta in Botosani, pentru ca este in mijlocul orasului si vrem sa infrumusetam zona de acolo. Acum au pus niste bani pentru noul studiu facut de Primarie si se cauta finantare.

(...)

Am avut o intrevedere acum doua saptamani la CNI si exista un interes foarte mare pentru a finanta arene sportive. Cred ca vreo 15 milioane de euro va costa, cu 8.000 de locuri. Cochet, inchis, cu rezonanta, ca sa se simta omul bine. Stadionul de la Ploiesti este extraordinar, ca si cel de la Cluj, ca si National Arena. Proiectul nostru are ceva dintr-un stadion englezesc, pentru ca el se face in etape. Eu avand niste investitii deja in gazon si nocturna, proiectul se face in etape si el va fi acoperit 100%. Cel mai important este sa dai conditii oamenilor, sa ai o rezonanta, sa poata canta si sa le creeze alta placere in afara de cea a golului", a spus Valeriu Iftime pentru ProSport.

Iftime vrea Play Off-ul in sezonul viitor


Valeriu Iftime are planuri mari pentru FC Botosani. Chiar daca echipa nu face parte din elita Ligii 1, Botosaniul a avut momente bune in ultimele sezoane. In stagiunea trecuta, Botosani a terminat pe locul 8, peste Dinamo. Anul viitor, moldovenii vor in Play Off.

Ei vor ataca noul sezon cu un nou antrenor, in persoana lui Marius Croitoru.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Lista țărilor din „zona roșie” actualizată. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi
BRAT
Modifică setările cookies